10.000 TL sistem toplama

Bütçe
10100

theseeyf

Centipat
Altta tek tek fiyatlarını ve modellerini yazdığım bilgisayarı N11'den topladım ve fiyatı 10005TL yaptı. Şu an bu sistemde fare ve hoparlörüm eksik. Bu sistemin uyumluluğu uygun mudur? Ayrıca sormak istediğim bir diğer konu kasada halihazırda takılı olan PSU bu sistemi besleyebilir mi?

İkinci olarak linkini bıraktığım sistemi alıp ödemesini yapmıştım. Fakat sonradan Intel almak daha mantıklı geldiği için iptal ettirdim. Şu an para iade aşamasında. Bu iki sistemi de kendim topladım ve benden iyi bilen kişiler tarafından tespit edilip önerilen eksiklikleri ya da değiştirmem gereken şeyler var ise önerilerinizi bekliyorum.
Karar kılıp siparişini verdiğim sistemi iptal ettirdiğim için şu an aslında çok kararsızım. AMD sistemde kalsa mıydım acaba sorusu da beni darlıyor. Yüksek derecede teknik bilgim olmadığı için karar vermek zor olmaya başladı. Beni aydınlatırsanız müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yaparsan ki yaparsın o soğurucuyla sorun yaşayabilirsin ona biraz dikkat etmeni öneririm. Onun dısında güzel bir sistem gibi duruyor.

Bu bütçeye 2 kat daha iyi bir sistem kurabilirsin.
Bence bu yönde bir yardım istersen birden fazla iyi seçeneğin olur. Ben bir alternatif bırakayım:

AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
MSI B450 GAMING PLUS MAX Anakart
GSKILL 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz bellek
MSI RTX 2060 SUPER GAMING X Ekran kartı
PHANTEKS P350X TEMPERED GLASS Siyah Kasa
FSP Hydro 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı
SAMSUNG 970 EVO Plus 500GB M.2 3500-3300MB/s SSD
Monitörsüz Toplam: 8.425,00 TL

1080P için söylüyorum Intel'le alıcagı FPS 10 15 fark ettirir muhakkak 4.5 4.6'da kullanırsa arkadasta 165 Hz monitor demis yuksek FPS'ye ihtiyacı olacak muhakkak ondan Intel burada dogru secim bunu bir Ryzen kullanıcı olarak söylüyorum. Bir de B450 ve A320M chipli anakartlarda kullanıcagı RAM'leri ve işlemcileri test edilmis ve sonuc alınmıs olanlardan kullanması lazım yoksa 2133 MHz'de RAM'ler takılır. ( Çok karsılastıgım bir sorun) 2K ve 4K gamin için Ryzen ama 1080P ise Intel kesinlikle tek çekirdek hızı çok fark ettiriyor.

650W gayet yeterli ve uzun zaman kullanılabilce bir PSU o konuyu dert etme.
Tamamdır teşekkür ederim.
Usta ryzen5 3600x bile aynı bileşenler ile i5 9600k dan 3-7 fps az veriyor. Tabi bunu sadece izlediğim inceleme videolarına dayanarak söylüyorum. Ben bu bilgisayarda render işi ile uğraşmıcam sadece oyun performansı lazım. O yüzden bana sisteminizin artılarından biraz bahsederseniz ona göre düşünebilirim. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Benim topladığım sitenin hazır seçeneğinde Intel işlemci yok. Intel önerenler de olacaktır.
Ve sonuçta bütçe meselesi olduğundan AMD seçerseniz sizi üzmeyecek, yine bütçe anlamında ekran kartı ve anakart avantajlarınız olacak.

Topladığınız siteyi paylaşırsanız bir bakmak isterim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…