1.madde için 8 GBx2 olarak eklemiştim ama tek kanal olanı eklemiş sanırım. Çift kanal olanı almalı bence de.
2 ve 3 maddeleri ise tercih meselesi. Yaklaşık 6aydır 5700 XT kullanıyorum bahsedilen sorunların hiç birini yaşamadım. Ekstrada fazla memnunum. Bu yüzden de tavsiye ediyorum. Depolama da tercih meselesi ama 2 TB HDD'yi kişisel olarak normal bir kullanıcı için gereksiz görüyorum. Bu arkadaşın kendi ihtiyacına göre karar vermesi gereken bir durum.
AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3600C18) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
ViewSonic 24" XG2405 RGB 1ms 144hz HDMI,DisplayPort FreeSync Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Gigabyte 512GB NVMe Okuma 1700MB-Yazma 1550MB M.2 SSD (GP-GSM2NE3512GNTD) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Cooler Master MasterBox E500L 600W USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sizin oluşturduğunuz sistemde ekran kartı parası markaya gitmiş denebilir. Sırf MSİ olduğu için 200 300 TL fazla vermişsiniz ve monitörden dahi kısmışsınız. Sizden önce arkadaşın oluşturduğu sistem daha verimli.