10.000 TL sistem yükseltme tavsiyesi

Antivirusxx

Centipat
Daha fazla  
Elime kısa bir süre içinde 10 bin lira geçecek ve bu parayı bilgisayar sistemimi güncellemek için kullanmayı düşünüyorum. Şu anda sahip olduğum anakart ve kasayı koruyarak, bütçemi kısmen aşabilirim ancak bütçem sınırlı olduğu için ikinci el ürünlere yönelmek istiyorum. Eğer fiyat/performans oranı iyiyse, bütçemin biraz üzerine çıkabilirim. Genel olarak ihtiyacım olan bileşenler ve incelediğim ürünler şunlar:

İşlemci:

• AMD Ryzen 5 3600 (2. el olarak yaklaşık 2000 TL civarında bulunabiliyor).
  • AMD Ryzen 5 4500 (2. el yaklaşık 1400 TL).
  • AMD Ryzen 5 5500 (yeni, yaklaşık 2500 TL civarı).
Ekran kartı:

• AMD Radeon Vega 64/56 (yaklaşık 2600 TL civarında bulabildim).
  • AMD Radeon RX 6600 ve RX 5700 XT (yeni, 4.000 - 5.000 TL arasında).
Anakart:

• Anakart konusunda spesifik bir tercihiniz yoksa, 1500 TL'nin üzerinde olmayan bir anakart seçmek iyi bir seçenek olabilir.
Güç kaynağı (PSU):

• Güç kaynağı konusunda hiçbir bilgim olmadığı için doğru düzgün hiçbir şeyi inceleyemedim.
Bellek (RAM):

• RAM konusunda arkadaşınızla anlaştınız gibi görünüyor. 350 TL'ye 1 tane 8 GB RAM almak iyi bir seçenek olabilir.

Özet:
2. el de 0 da ürün olabilir ama bütçem kısıtlı bunu düşünerek öneride bulunursanız çok güzel olur bütçe arttırabiliyorsanız o da çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…