10.000 TL'ye i3 10100F sistem yükseltme önerisi

lofiweb

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 ~ RX 6700XT ~ B550M DS3H ~ XPg 8x2 GB DDR4 3200MHz ~ FSP Hyper 80+ PRO 700W PSU
Selam arkadaşlar, şu an kullandığım sistem şu şekilde.
İşlemci: i3 10100F.
Anakart: H510M h
Ekran kartı: GTX 1660 Super.
RAM: 8 GB DDR 4
PSU: 400W Aerocool.

İşlemci olarak i5 11400F düşündüm, ekran kartı olarak RX 6600XT, PSU NZXT 500W 80+, RAM olarak da XPG 8 GB DDR4 takviyesi düşünüyorum sizce bu şekilde yükseltilmeli mi?

İkinci el RX 6600XT: 3500-4000 TL.
Sıfır i5 11400F: 3800 TL.
RAM: 600 TL.
PSU: 1250 TL.

Toplam: 9600 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini aynı anda yükseltmek yerine daha iyi parçalar kullanarak zaman içinde yükseltilebilir. Mesela 13400F alınıp PS ve ram upgrade’i yapılırsa ekran kartını daha sonra ama daha iyi bir şeyle değiştirebilirsiniz. Eğer daha sonra para harcayamam diyorsanız farklı tabi.

İşlemci, anakart ve ekran kartınızı elden çıkartarak başlayalım. Böylece daha güzel bir sistem dizebiliriz. Direkt olarak yükseltme yaptığınızda, i5-11400F fiyatını asla hak etmiyor.

İşlemci, anakart ve ekran kartınızı elden çıkartarak başlayalım. Böylece daha güzel bir sistem dizebiliriz. Direkt olarak yükseltme yaptığınızda, i5-11400F fiyatını asla hak etmiyor.
Arada kaldım hocam ne yapacağımı bende bilmiyorum ikinci el olarak parçaları satmak zor oluyor alacağım parçalar ne olmalı sizce ?

Arada kaldım hocam ne yapacağımı bende bilmiyorum ikinci el olarak parçaları satmak zor oluyor alacağım parçalar ne olmalı sizce ?
Kesinlikle satmadan yeni parça almayın gerek yok kitaplığınıza falan koymayacaksanız öylece duracaklar. Hızlı satmak uğuruna parçaların öldürülmesini göze alıyorsanız bilgisayarcılara da satabilirsiniz.

Sizin donanımlar güzel gibi, zor satılmaz yani. Düşük bütçeliler için mükemmel üçlü. Intel tarafına yanaşmak yerine AM4 soket dizebilirsiniz.

Aslında hocam böyle daha mantıklı i5 13. nesil alıp PSU ve RAM yükseltip daha sonra elimde GTX 1050, GTX 1660 Super, i3 10100F, H510M h anakart kalır bunları ikinci el olarak satıp ekran kartını alabilirim bütçeye göre.

Sizin donanımlar güzel gibi, zor satılmaz yani. Düşük bütçeliler için mükemmel üçlü. Intel tarafına yanaşmak yerine AM4 soket dizebilirsiniz.

Anakart ve Ryzen işlemci önerebilirsiniz bakabilirim hocam.

Elinizdeki parçaları satarak üst seviye bir kart satın alabilirsiniz uzun yıllar sizi götürecek. Kendim size önerdiğim 13400F’in bir üstü olan 13600KF’yi kullanıyorum ve geçen neslin i7’si gibi çalışıyor.

İkinci el piyasası şöyle görünüyor hocam.

GTX 1660 Super: 2500 - 3000 TL.
i3 10100F: 1200 civarı.
Anakart: 1200 - 1500 TL.
Elimde eski bir ekran kartı daha bulunuyor GTX 1050 onu da 1000 TL'ye satarsam. 5900 TL civarı yapar üzerine biraz daha para koyup ikinci el güzel bir ekran kartı düşünebilirim.

Anakart değiştirmeye gerek yok diyorsunuz yani.

Kendiniz anakart değiştirme ile alakalı bir şey yazmadığınız için ben söylemedim elbette paranız varsa değiştirebilirsiniz. Ama zaten anakartı da satınca bütün sistemi satmış oluyorsunuz neredeyse sadece güç kaynağı ve 8 GB raminiz kalıyor. Komple değişim yapmak da mantıksız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…