10.000 TL'ye kadar sistem önerisi

Bütçe
10000

Bence fiyat olarak uygun bir sistem buna ileride bir işlemci soğutucusu almanızı öneririm bu işlemcide ısınma problemi var biraz 2. el bir monitör ile 15 bine halledersiniz. Ayrıca üstteki mesajımda yanlış bilgilendirmişim düzeltiyorum bu mATX ATX'ten daha küçük bu yüzden ATX kasaya da takılabilir eğer m ITX olsaydı tüm kasalarla da uyumlu olurdu bunu bir büyüklük sınıflandırması gibi düşün.

5500 için hava bir soğutmaya pek gerek yok bence stok fan ile de kullanılabilir ama ileride alınabilir.

Alınır.

Tamam beyler çok teşekkür ettim ikinize de

beyler parçaları sipariş vermeye başlayacağım son bi yardımınız lazım. @Helra1 @337937

şimdi sistemde ekran kartını 2. el geri kalan her şeyi sıfır alacağım kalan paraya göre monitöre karar vereceğim.

işlemci: AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

yukarda 5500 ısınma sorunu var yazmışsın hocam yerine tavsiye edeceğin bi işlemci var mı? bunu almayayım mı?

anakart: MSI B450M-A PRO MAX AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

msi/asus/gigabyte hangisini alayım? fiyatları benzer hangisi sağlamsa onu alalım.

ekran kartı: rx6600 kovalıcam sahibinden'de eğer ok verirseniz. dikkat etmem gereken bi özelliği varsa yazın lütfen.

ram: Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8) DDR4 3200 Mhz CL16 AH4U16G32C28Y7GAA-2 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

şu ikisi var hangisini tavsiye edersiniz? veya başka mı bakayım

ssd: Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

ok midir? boyutu bana yeter kalite olarak soruyorum.

kasa/güç kaynağı: bu konuda çok araştırdım ama en ekonomik ve üzmeyecek ne alırım bi türlü bulamadım tavsiye var mı?

son olarak da bu parçalardan birbirine uymayan bir şey varsa söyler misiniz lütfen. veya şu gereksiz/şu olsun gibi.

teşekkürler

Son düzenleme:
5500 ısınmaz merak etmeyin anakart MSI da alınabilir.
(8505TL)

hocam ssd'nin okuma yazma hızı daha düşük görünüyor aynı fiyata?

bir de ekran kartı için bişey diyo musun? 2. el alıcam ya kazıklarlarsa anlamam şu an. şuna dikkat et garanti vs gibi bişey diyo musun?
ve monitör tavsiyen var mı hocam şöyle f/p bişey yok mu 2k'ya falan?

Sizin attığınız SSD'de DRAM yok hocam Kioxia daha iyidir. Ekran kartı için FurMark testi yaptırın sonuçlarını Technopat'ta sorabilirsiniz,değerlerin iyi olmasına dikkat edin. Kutu-Fatura-Garanti olursa daha iyi olur. 5500XT alınabilir bu fiyatlara o da olmaz ise daha uygun fiyata RX580 alınabilir. Testleri yaptırdıktan sonra Param Güvende ile alabilirsiniz.
Nerede oturduğunuzu söylerseniz elden de bakabilirim.

hocam rx6600 tavsiye etmişlerdi, 3500'e ikinci elleri görüyorum iyi değil midir? antalya'dayım şehir içi elden alırım da farklı il de olur yeter ki kart iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…