10.000 TL'ye RAM önerisi

Bütçe
10000

nishionishiki

Decapat
Daha fazla  
Anakart
B650M P
İşlemci
7600
Merhaba hocalarım, son zamanlarda RAM fiyatlarındaki artışları biliyorsunuz. Hepsi oldukça pahalılaştı. Bana 16 X 2 şeklinde 32 GB, en kötü de 24 GB RAM gerekiyor. Söylediğim bütçeye uygun öneriler bulabilir misiniz? Oyuncu bilgisayarımda kullanacağım, DDR5 olmalı. Ayrıca 5600'e kadar da olursa güzel olur ama daha düşük de olabilir. Hem yayın yapacağım hem oyun oynayacağım. Ayrıca arkada birçok tarayıcı sekmesi açık kalacak, belki arkada Valorant gibi oyunlar da açık kalabilir. Yayınımı 1080 piksel 60 FPS yapacağım 32 GB olursa daha güzel olur ama eğer 24 olursa eğer ileride kesin 8 GB ekleyip 32 GB yapacağım.

Bulabildiğiniz bir 32 GB 6000MHz 30 veya 32 CL en ucuz RAM'i alın marka çok etkilemez.

2x16 olarak bütçenizde adam akıllı bir model yok.
24GB modellerin stoğu yok desem yeridir.

24+8 stabil olmaz bu arada.

https://share.google/4O3SRsMJQDRVaT650 bundan 1 tane alın, ilerleyen zamanda da 1 tane daha almaya çalışın, yılbaşından önce olursa iyi olur. Yılbaşından sonraya kalırsanız tüm RAM'ler adına seçeneğiniz kalmayabilir.

Bulabildiğiniz bir 32 GB 6000MHz 30 veya 32 CL en ucuz RAM'i alın marka çok etkilemez.
Kingston, T-Force, G.Skill (Flare) ise markayı dikkate almakta fayda var.

Kingston'un KF560 listesinin aşureden farkı yok mesela.

Kaç RAM slotunuz vardı bu arada bence şu an 16 alın gelecekte 24 veya 32'ye çıkarın.

Marka çok etkilemez ne demek hocam? Etkilemese 5kyada var.

Rezil bir ram stabilitesi iğrenç. Hayatta almam ayrıca 16gb başlamayacğım.

Rezil bir RAM stabilitesi iğrenç. Hayatta almam ayrıca 16 GB başlamayacğım.

Benim bildiğim kadarıyla RAM'lerde marka pek bir şey fark etmiyor çiplerini 3 adet şirket var onlar üretiyor o sebeple özelliklere bakın markayı boş verin. Ama bence 16 ile başlamak en mantıklısı şu an.

Rezil bir ram stabilitesi iğrenç. Hayatta almam ayrıca 16gb başlamayacğım.
O zaman bütçe arttırmanız gerek.

Belirttiğim markalar hariç normal şartlarda markanın evet önemi yok. RAM'in içindeki çip daha önemli.

Benim bildiğim kadarıyla RAM'lerde marka pek bir şey fark etmiyor çiplerini 3 adet şirket var onlar üretiyor o sebeple özelliklere bakın markayı boş verin. Ama bence 16 ile başlamak en mantıklısı şu an.
Sk Hynix başta olmak üzere Samsung, Micron ve Nanya çip üreticileri.
Spectek de var, Micron bünyesinde.

Micron ve Nanya çöp. Samsung kötünün iyisi, Sk Hynix hepsinden çok daha üstün. Samsung ile Hynix yakın-aynı fiyattalar.

Üreticilerin ayrı olarak modelleri de var.
Mesela Sk Hynix'in A-M-P-H-die olmak üzere 4 modeli var. H-die; A-die gibi görünüyor, hakkında net bir bilgi yok. P-die, M-die'dan iyi ancak A-die'dan kötü görünüyor. tRFC 400 değerini boot ediyor ancak stabil değil.

Sıralayacak olursak;
1- A-die
2- P-die (stabilliği tartışılır)
3- M-die
4- H-die (soru işareti)

Bence bu kadar ayrıntıya gerek yok yani ben bakmadım benim DDR4 MHz ve CL bakmak %98 yeterli bence bir de MT hızı ama en detayına inip bakacağım derseniz bakın zararı olmaz.

Bence bu kadar ayrıntıya gerek yok yani ben bakmadım benim DDR4 MHz ve CL bakmak %98 yeterli bence bir de MT hızı ama en detayına inip bakacağım derseniz bakın zararı olmaz.
MT/s ve CL tek başına belirleyici olmuyor işte. Bu yazdıklarım 1x16 ve 1x32 modüller için geçerli.
Marka ne kadar etikelemese bile o da %100 es geçilir bir şey değil.

Aldığınız RAM'den Micron veya Nanya çıkarsa EXPO açınca bile stabilite sorunu yaşayabilirsiniz.

Samsung da eli boş durmuyor. CL30-CL32 değerlerden çıkıyor arada.
Böyle bir durum olursa hazır EXPO ayarından öteye gidemezsiniz.

Hynix her türlü en iyi üretici, hem stabilite hem performans olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…