10.000 TL'ye Type-C şarjlı laptop önerileri

Bütçe
10000

419130

Hectopat
Arkadaşlar herkese selam. Vergi indiriminden faydalanmak için 10000TL'ye kadar belki biraz geçecek Type-C'den şarj olabilen bir laptop modeli arıyorum. Hiç denk gelemedim hepsi eski tip şarj girişlerine sahip. Bildiğiniz veya bulabileceğiniz bir model varsa iletirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Her ikisinde de USB-C 3.2 gen 2 portu mevcut hem görüntü ses aktarabilir hem de bu porttan şarj edebilirsiniz.

Aynı model daha uyguna;

Bir üst modeli;

Her ikisinde de USB-C 3.2 gen 2 portu mevcut hem görüntü ses aktarabilir hem de bu porttan şarj edebilirsiniz.

Aynı model daha uyguna;

Bir üst modeli;

Hocam USB-C Gen2 olan tüm bilgisayarlar şarj edilebiliyor mu?

Asus Rog-Strix Laptopum 100w'a kadar type-c den şarj ediyor ama aklınızda ki ben yanımda sadece type c şarj adaptörü taşıyayım normal şarj aletini kullanmayayım derseniz sanırım sadece Apple macbooklar böyleydi. Ben Asus Rog'u type-c den şarj ederken alet düşük güçlü şarj bağlantısı gibisinden bir uyarı veriyor ve normal kullanımı karşılamıyor type-c şarj. Belki üstteki Acer'larda durum farklıdır ama iyi araştırın bu durumu.

Bende Acer Aspire 3 7320u modeli mevcut. Beraber gönderilen şarj aletini daha hiç kullanmadım.
Bahsettiğim USB-C 3.2 gen 2 portu 10 Gbps veri transferi, Power Delivery ve DP 1.4 desteği sunuyor. Bildiğim kadarıyla 3.2 gen 2 portlarının tamamında bu özellik var. Yalnız bu fiyat bandında 3.2 gen 1 port görsem de 3.2 gen 2 göremedim.

Asus Rog-Strix Laptopum 100w'a kadar type-c den şarj ediyor ama aklınızda ki ben yanımda sadece type c şarj adaptörü taşıyayım normal şarj aletini kullanmayayım derseniz sanırım sadece Apple macbooklar böyleydi. Ben Asus Rog'u type-c den şarj ederken alet düşük güçlü şarj bağlantısı gibisinden bir uyarı veriyor ve normal kullanımı karşılamıyor type-c şarj. Belki üstteki Acer'larda durum farklıdır ama iyi araştırın bu durumu.
Onu biliyorum hocam ama değişken empedanslı adaptör alınarak çözülebiliyor. Eğer taşıyamıyorsanız 300-400TL civarına alıp tek şekilde taşıyabilirsiniz.

Bende Acer Aspire 3 7320u modeli mevcut. Beraber gönderilen şarj aletini daha hiç kullanmadım.
Bahsettiğim USB-C 3.2 gen 2 portu 10 Gbps veri transferi, Power Delivery ve DP 1.4 desteği sunuyor. Bildiğim kadarıyla 3.2 gen 2 portlarının tamamında bu özellik var. Yalnız bu fiyat bandında 3.2 gen 1 port görsem de 3.2 gen 2 göremedim.
Hayir edilmiyor. Portun Power delivery ozelliginin olmasi lazim.
Ek olarak da, her power delivery ozelligi olan port ayni gucte sarj etmez. Bazilari 65W destekler, bazilari 100.

Benim de bildiğim kadarıyla PowerDelivery olması gerekiyor. Acer Aspire dışında başka model göremedim maalesef. Bu Type-C olayı bana çok karışık geliyor. Sadece şarj, veri aktarımı, ** watt destekli vs vs. Kafam karışıyor bu konuda :D

Benim laptoptada vardı Type-C girişi normal şarj aleti 45W idi bende 45W Type-C şarj aleti aldım gayet iyi şarj ediyor.
Model neydi hocam? Model aradığım için soruyorum listeye ekleyebilirim diye :)

Tasarım, ürün kalitesi, ekran, şarj, ısınma gibi konularda tavsiye eder misiniz hocam? Intel işlemci var mı çok dikkat etmedim ama Lenovo IdeaPad 1 almaktansa Acer daha tatlı geldi gözüme. Zaten ekran kartı vs. gibi bakılması gereken şeyler olmadığı için neredeyse sadece tasarıma bakmak yetiyor.

Edit: Şimdi baktım da i3-1215U'lu model koymamışlar. Bu üzdü biraz. Diğer işlemciler hep daha alt seviyede.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı