10.000TL - 20.000 TL arası 2K monitör önerisi

Bütçe
10000-20000

Herkesin gözü bir değil. R25F-30 kullanıyorum Black smearing görüyorum diyende var görmüyorum diyende var. İncelemeler doğrultusunda alınabilir olan modellerden halbuki. Ayrıca 2.kez söylüyorum monitörden monitöre tepki süresi ve ghosting performansı değişmez.

Tepki süresi ve Ghosting değişmez evet. Black smearing değişir ben yıllardır VA panel kullanıyorum arkadaşım ezelden beri VA'cı. Masamdaki 2 monitör de Va panel. Aynı paneli kullanan farklı markalardan birinde black smearing görülürken diğerinde görümediği bile oluyor. Varsa vardır ben yok diye illa inkar etmiyorum.

Bu arada benim tahminimdeki Mini Led ile attığım farklıymış. Ben başka model ile karıştırmışım daha eskiden çıkan bi model ile.

Son düzenleme:
OLED alınır mı peki sizce? Yoksa hala çok mu erken? Uzun ömürlü olmasını istiyorum.

Panelin aynısı olması aynı derecede Black smearing yapacağı anlamına gelmez ki. Her markanın OverDrive ayarlaması aynı değil. Mesela R25F-30, 25G3zm ve 25m2N3200W aynı paneli kullanan 3 VA panel. Philips aralarındaki en iyi OverDrive ayarlamasına sahip olan model. Bu yüzden Black smearing en az onda var.

Hepsi aynı paneli kullanan 3 farklı marka. Hepsinde de tepki süresi farklı. O yüzden aynı derecede Black smearing yapmalarını beklemek hata olur. Ben zaten bu konuda size katılıyorum.

Benim dediğim aynı marka/model kodlu monitörlerde farklılık olmayacağı. Yani hem marka hem de model aynı olmak zorunda. Çünkü gecikmeden ötürü oluşan bir şey Black smearing. Gecikmeyse aynı monitörlerde değişmez. Haliyle farklılık beklemek yanlış olur. Mesela aynı monitör olur ama, sürüm farklıdır o zaman yine değişebilir. Örneğin best Buy'a özel güncellenen G65Bd'nin tepki süresi ile G65B'nin tepki süresinde ufak/tefek farklılık var.

Aynı kodlu monitörlerde zaten gecikmenin değişmesi için her birine ayrı bir OverDrive optimizasyonu yapmak gerekir. Haliyle zaman ve para açısından çok maliyetli olur. Aynı kodlu monitörlerde farklılık olmaz bu yüzden. Panelin aynı olması ise bir şey ifade etmez dediğiniz gibi. Markadan markaya değişecektir Black smearing.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…