@Mağrurdost Monitör hakkında ne istediğini bilmen ve araştırmacı olman iyi bir şey. Tane tane anlatmışsın. Bu tür durumlarda öneri vermek daha kolay oluyor.
Kullanımında önemli rol oynayan bir etken var. O da "Aydınlık" ortam da kullanman. Parlaklık değeri bu yüzden senin için öncelikli olmalı.
Kafadan elediklerimi belirteyim. LG-Dell-BenQ bunlar parasını hak etmiyor. Hem sıfır hem ikinci el olarak söylüyorum bunu.
Sana en iyi gidecek monitörlerden biri VG27AQL1A budur. Aynı zamanda MSI-QD'dir.
Aslında MSI'yın üstünlüğünü görmezden gelmek istemiyorum. Her kullanıma ve ortama uygun nitelikler barındırıyor. MSI alma fırsatını kaçırmamanı istiyorum. Fakat VG27AQL1A bu monitörde seni üzmez. Bu ikisi arasında
@88602 hocamda kararsız kalacağını düşünüyorum. Her iki monitörü de ikimizde beğeniyoruz çünkü.
Maalesef böyle bir gerçeklik var. Çoğu konuştuğumuz modelin bu değerleri düşük. TN ve VA panele alışmış insanlar IPS panele geçtiğinde bu özellikler yüzünden memnun kalmıyor. Yer yer şahit oluyoruz. Bu bütçede ki modellere nazaran VG27AQ'nın testlerde iyi puan aldığını biliyoruz. Bu yüzden 2K monitör potasında önerimiz oluyor. Ben yer yer önermesem de -mecburen- öneriyorum. Aynı nitelikte alternatifi yok çünkü. Fakat bu seçimi etkilesin istemiyorum. Yukarı da yazdığım hala geçerlidir.
Seçim
VG27AQL1A-MAG274QRF-QD bunların arasında olmalıdır. Ben MSI taraftarıyım. Lakin test ederek almak lazım.