Bütçe
10000TL

İmkanınız var ise Rog Strix alın bence.

ASUS GeForce ROG STRIX RTX 3060 Ti

Gigabyte RTX3060 Ti Aorus 8GB 256 Bit

Malesef bulamıyorum Türkiye'de.
Ayrıca maksimum bütçem 10.000 TL, en fazla 200-300 TL kaçabilirim.
İlla rog strix diyorsak 3060 ti yerine 3060 alabilirim.
Ama orda da şöyle bi soru çıkıyor.
3060 rog strix mi yoksa 3060 ti mi?

Bu arada işlemciye darboğaz yaptırmaz dimi ?
Bide işlemci değiştirmek zorunda kalmayalım
İncelemeler genelde ryzen5 5000 serisi ve türevleri ile çünkü.

@Toran ilk yorumumda belirttiğim gibi darboğaz yapacaktır. 1080p çözünürlük için Ryzen 5 3600X ile darboğaz kaçınılmaz olacaktır. 10.000 TL ile sadece ekran kartı almak yerine sistemi satıp üstüne ekleyerek Ryzen 5 5600X ve RTX 3060 Ti bir sistem alabilirsiniz. Ben sistemi değiştirmek istemiyorum diyorsanız darboğaz olayına katlanacaksınız veya daha düşük bir model ekran kartı kullanacaksınız. RTX 3060, RX 6600 XT ekran kartları ile de darboğaz olacaktır. Ama RTX 3060 Ti kadar yoğun bir darboğaz olmayacaktır.

@Toran Amazon üzerinden 7.000 TL ve daha düşük fiyattan bulunabiliyor. RX 6600 XT 7.600 TL civarında bulunuyor tercih meselesi diyebiliriz.

İlk yorumdaki darboğaz yazınızı görmemişim kusura bakmayın.
Hayallerim yıkıldı, kollarımı Cem Yılmaz'ın Arog'ta açtığı gibi açıp hayıırr diye bağırmak istiyorum.
Darboğaz gerçekten can sıkıcı oluyor. Yani boşuna vermiş oluyorsun biraz parayı. Ya da işlemciyi de değiştirmek gerekiyor. Ki henüz 1 sene oldu alalı, pek değiştirme taraftarı değilim.
Arkadaşın önerdiği Palit darboğaz yaptırır mı peki?
Ya da darboğaz yaptırmayacak ama verdiğim paraya değecek bir kart önerebilir misin?

RTX 3060 alın. Çok ileride işlemci değişip performans arttırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…