10-11K bütçe ile sistem toplama

Umut Akay

Hectopat
Arkadaşlar bir tanıdığım benden 10-11K ya sistem toplamamı istedi 5-6K'ya rahat toplayabiliyorum fakat işin içine RTX girince şu bunla darboğaz vs. yapar mı konusu oluyor. Nasıl bir sistem olur pek bilgim yok ama ekran kartı NVIDIA işlemcinin AMD olması tarafında. Tahminimce RTX3060 Ti & R5 3600 gibi bir sistem toplanabilir tabii RTX 3060 stokları Türkiye'de yok diyorlar pek hakim değilim o konuya. Önerilerinizi bekliyorum.(Tanıdığımın çift monitörü mevcut monitör dahil değil sisteme)
Not: Tanıdığım yayıncılıkla ilgileniyor.

Son düzenleme:

Ekran kartı da şu an doğru düzgün yok 5,5-6K arasına stoğa gelince alınır. 11K'yı geçiyor ama 5600X'in hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansı çok iyi.

H.

Ekran kartı da şu an doğru düzgün yok 5, 5-6k arasına stoğa gelince alınır. 11K'yı geçiyor ama 5600X'in hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansı çok iyi.

Hocam işlemci stok fanla çok ısınmaz mı render işlerinde vs. önceki sisteminde Zalman Ultra sessiz 775/1155/56/1366/2011&AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 işlemci soğutucu kullanıyordu.

Çok ısınırsa 300 lira civarlarında reeven hans soğutucuyu tercih edebilir. 5600X kullanmadığım için sıcaklıkları ne halde bilemiyorum.

Tamam hocam sağ olun ekran kartı doğru düzgün yok demişsiniz herhalde 3060Ti'yı kasettiniz sizce stoğa ne zaman girer? Ocak sonu-şubat ortası gibi almayı düşünüyor sistemi.

Tamam hocam sağ olun ekran kartı doğru düzgün yok demişsiniz herhalde 3060Ti'yı kasettiniz sizce stoğa ne zaman girer? Ocak sonu-şubat ortası gibi almayı düşünüyor sistemi.

Bilemem, geçen gün Gaming X modeli 5600 liraydı mesela, takip etmesi lazım siteleri her gün. QP, sinerji, itopya, incesehap, gamegaraj sitelerini hep takipte kalsın. Palit, Inno 3D, Galax gibi markalar alınabilir, MSI, ASUS, Gigabyte bir tık daha pahalı oluyor onlara göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı