10-12 bin TL'ye monitör dahil sistem toplama önerisi

Bütçe
10-12K
Hocam şaka değil 5 dakika şoka girdim bu fiyata görünce sistemleri.
İkinci elde de sıfırda da hazır kasa almak hep daha uyguna gelir, ama konudaki herkes saçma sapan tavsiyeler vermiş linkini attıkları ürünlerde kazık fiyat gereksiz pahalı, illa ben toplayacam diyorsanız dilim döndüğünce birkaç öneri vereyim;

Ekran kartı; 4000 TL
Anakart; 2000TL
Anakarti sıfır almaya değmez 2. Eller pahalı
RAM; 1140 TL (2 adet fiyatı)
kesinlikle bu fiyata çok iyi ram 3600 MHz veriyor AMD sistemlerde baya FPS artışı sağlar hemde sıfır ürün

İşlemci; 3000 TL

SSD; 1000 TL

PSU; 850 TL

Toplamda 12000 TL ye ekran kartı ve psu hariç sıfır sistem toplanıyor zaten ve dikkatinizi çekerim ekran kartları 2060s ve 5700 xt bu kartlar çok güçlü kartlar 1060 serisine göre oynatamayacagi oyun yok şuan bu sistemin.

EKLEME: bence bu sisteme kasaya gerek yok uzay montaj kullanın ama illa kasa istiyorsanız 1000 TL ye kasalar var tercih edebilirsiniz

Son düzenleme:
@SerdarT35 hocam şöyle yapalım, harbiden arkadaşlar uyarmasa ben de dalmış gitmiş 1060 sistemi toplatıyodum ya
Ryzen 5 3600 ve RX 6600'lı sistem toplanır biraz zorlasak ve monitörden biraz fedakarlık yaparsak. PSU, CPU ve GPU 2. el olacak şekilde. Anakart, SSD, RAM ve kasa sıfır alınabilir. İstersen baştan başlayalım bir yeni sistem çıkaralım.

Hocam kardeşime kasasız emanet etmek istemiyorum maalesef. Bir de monitör dahil bütçe olduğundan sıkıntı. RAM'ler güzelmiş, anakart zaten aynı. Bir de işlemciyi soğutmak gerekiyor. O maliyetlerle 15k falan oluyor ve bu da kardeşimin tüm parasını harcamaya denk geliyor. En fazla GTA falan oynar onun için maksimum ayarlarda 60 FPS alan sistem toplamıştım. Kafam karıştı yani iyice, ben sistemdeki parçaları ucuza topladım sanıyordum.

Şöyle kafadan bir fiyat tablosu çıkaracak olursak:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (~1500 TL)
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6600 (~ 4700 TL)
Anakart: Gigabyte A520M-K V2 (2000 TL)
RAM: 2x8 3200 MHz (1200 TL)
SSD: Kioxia Exceria G2 500 GB (1100 TL)
PSU: Corsair 550W (~800 TL)
Kasa: attığım rgb kasa (1000 TL)
Monitör: 1080p 60hz bir monitör (~1000 TL)

Bu şekilde 13300 ediyor, ekran kartını veya başka bir parçayı kısarak 12'ye indirebiliriz. @SerdarT35

RX 6600'e 60 Hz ayıp olur gibi, bir de kardeşime gösterdim 1k civarına birkaç monitör hiç beğenmedi şunu bulabildim sıfır gibi.
Ekran kartından kısarsak ne alabiliriz şöyle 3-4k arası? O zaman kardeşime uyar gibi. Bir de işlemci soğutucusu gerekmez mi?

Ekran kartından kısmamak için 60 hz demiştim ancak monitör ön plandaysa ekran kartı olarak da GTX 1070 falan olabilir. GTX 1660s ile benzer bir performansta ekran kartı.
Sonradan farkettim benim attığım Zotac AMP! serisi ekran kartı, normalden çok daha fazla (150w yerine 220w) güç çekiyor 550w psu sınırda kalabilir. Bunun yerine başka 1070 modelleri bakılabilir veya psu arttırılabilir.

Son düzenleme:

Bu monitöru ve önceki mesajlarında attığım 1080 ti kasayı alın hiç ugrasmayin 1080 ti ile oynayamayacağını oyun yok merak etmeyin.

10.000 TL ye 1080 ti kartlı sistemler varken neden bu kadar ugrasiyosunuz anlamadım topladığınız sistemden 3 kat iyi performans verir
2. sistem PSU, işlemci ve depolama açısından biraz kıt ancak ilk sistem güzelmiş harbiden. Ancak ikisi de eski nesil sokete sahip sistemler ve ileriye dönük olarak biraz kıt. Eğer kendisi Ryzen bir sistem toplarsa evet ekran kartı olarak biraz geride kalıyor ancak işlemci gücü olarak ve ileriye dönüklük olarak daha ileride bir sistem. Eğer sadece sistemi alıp kullanacaksa sizin attıklarınız alınabilir, ancak kendi toplarsa ileride yenilemesi daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…