10.124 Virus ile antivirus gercek zamanli koruma testi

Tek tek test edilmedi hocam tum ozellikler acik sekilde virusleri calistirdik test programi ile gecen seneki gibi.

Sanal makine olayinda cok katilamayacagim size cunku gercek bi makinede test etseydik sonuclar ne kadar degisecekti? Belki 862 yerine 810 Virus kacirirdi haklisiniz ama bu cok biseyi degistirmez sonuc olarak 800 Virus yemis yani orada. Zayif kaldigi cok belli Kaspersky'nin

Avast'in False Positive orani da yuksek haklisiniz o konuda.

Siniflandirma konusunda da haklisiniz hocam bu test sadece fikir verebilir daha bi emin olmamiz icin kendimiz Zero-Day virusu yazip davranissal analiz tarafina da goz atmaliyiz.

Kistas konusuna gelirsek ben bu testime guveniyorum ama isteyen arkadaslar AV-Comparatives'a da goz atabilirler. Para olayinin cok fazla dondugunu dusunuyorum oralarda ozellikle AV-TEST sitesinde.

Kaspersky moderatoru musunuz?

Bence bilgisayarlarda benim gibi Bitdefender free kullanın, laptop sahibi memurlar Windows Defender, patronlar ESET kullansın(memurun gücü yetmez.). Laptoplar zaten dediğim gibi zayıflar. Antivirüs kurmak saçmalık. Temel kullanıcı her ne kadar sevmesem de Windows Defender'in ağ korumasını kapatacak(firewall) bir de Malwarebytes gibi bir araç kuracak. Öyle gidecek. Kaspersky'da bana ağır geliyor sonuçta Defender'den çok kapsamlı Ha eğer USB bellek virüsü olursa Defender onu da engelleyebiliyor. Ben Defender'in arayüzünü sevmiyorum bir de Ransomware koruması rezalet. Bir de kendini koruyamıyor. Ama laptoplarda maalesef Windows Defender en hafifi. İdare edecekler. Zaten kaçak oyun indiren adama 5 yıllık virüs bulaşır onu da eşek değilse yakalar ya.

Hocam Kaspersky sezgisel motoru o eski motor gibi değil. 2021 de ben bu aleme girince Kaspersky uçuyordu. Ancak son testlerinde heuristik özelliği pek iyi değil. KSN aracılığıyla zararlı görüyor. O da anlık yapılan zararlıları görmemesine ve kaçırmasına sebep oluyor. Bu da yetmezmiş gibi ellerindeki en güçlü kozu yani KSN yi ücretsiz kullanıcılara kapadılar. Yani ücretsiz planı kapatarak kendi topuklarına sıktılar. Önümüzdeki aylarda Kaspersky kullanıcısı ve Kaspersky koruması önemli ölçüde azalacak. Çünkü ücretsiz kullanıcılar Bitdefender'e geçecek. Bu sefer Bitdefender parlar. Tabii Scorpion 3.1'i yıllardır görmeyen bir Bitdefender'i ben de pek sevmesem de zaten o virüs bana gelmez. Ben 1050 ile 10 senelik 15 senelik kaçak oyun indiriyorum. Onları da yakalıyor işte.

Kaspersky moderatoru musunuz?

Bilemiyorum bedava surumunu de kaldirdiklari icin KSN falan da zayifladi haliyle.

Hocalarım sizden ricam var. Scorpion 3.1 testi yapar mısınız? Ya da 4 sürümü falan çıktıysa eğer. Bitdefender 3 senedir tutamıyor onu. Birde sizin şartlarınızda görelim.

Son düzenleme:
Antivirus kurmak sacmalik konusun da size katilmiyorum bizim bir arkadasimiz var delikanli adam antivirus kullanmaz diyordu kendisine bir zararli yazilim bulasti stealer truva ati ile birlikte ortaya cikti nereden bulastigini kendiside bilmiyor birsey indirmedi o sira aylardir birsey indirmemis belki truva ati bulastigi icin aylardir kendini belli etmemistir bilmiyorum ancak kendisi nasil nerden indirecegini biliyor ve bir sekilde bulasti qbittorrentten bulastigindan suphelensede hala tam olarak nerden bulastigini bilmiyor. Truva ati oldugu benim teorimdir.

Tum hesaplari neredeyse ele gecirildi bu durumda ve ipler turkiyede oldugunu gosteriyordu.

Guvenlik'den tasarruf olmaz.

Son düzenleme:

Hocam yanlış anladınız beni. Ek antivirüs kurmak dedim. Laptoplar pilli makineler olduğundan antivirüs de sürekli kontrol ettiğinden pili çabuk yer. Ya dedim Windows Defender kalacak ya da parası olan ESET kuracak. Başka antivirüsleri kurmak saçmalık. Mesela Bitdefender çok ağır normal PC bile yavaşlıyor bazen. Kaspersky'da öyle. Yoksa ben bilgisayarımda aktif antivirüs kullanıyorum. Bu antivirüs kurmak saçmalık sözünü hem laptoplar için kullandım hem de Windows Defender veya ESET harici aktif antivirüs yazılımları için kullandım.
(Böyle bir parantez açalım dostlarım beni düşman saymasın.) Sizinle düşüncelerim yakın, zaten burada akıl mantık kullanarak konuşuyoruz. Cesaretimize dayanarak değil.

Hocalarım sizden ricam var. Scorpion 3.1 testi yapar mısınız? Ya da 4 sürümü falan çıktıysa eğer. Bitdefender 3 senedir tutamıyor onu. Birde sizin şartlarınızda görelim.
Hocam 1 hafta icinde test edebilirim onu ya da @winball501 arkadasimizdan isterseniz o yapabilir kisa surede ben yoruldum cunku.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eskiden durum boyleymis ama isterseniz yinede test ederim engelliyordur suan

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
1 yil oncede ayni sonuc galiba engellemiyor olabilir bir denemek lazim.

Ben bu iki teste dayanarak zaten dedim. TAA ben ilk antivirüsün a sını öğrenirken o testi gördüm engellemiyordu. Şimdi hala engellemiyor. Bir de siz testini yapın bakalım son durum nasıl. Belki Scorpion 4 falan çıkmıştırç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…