RAM en sorunlu parça şu an. RAM krizi patlak verdi. Bende mayıs'ta 3.8k ya 16x2 Patriot Viper Venom almıştım şu an 9.5k gözüküyor, 2 3 satıcının elinde var onlar da güvenilir olmamalarına rağmen fahiş fiyatlar istiyorlar. Yakında SSD'ler de bence zamlanacak.
Evet ram olayı fiyatlara fena yansıdı... m2 geçişlerden sonra dediğin gibi ssd'ler de artabilir.
The Samsung Odyssey G6 S32BG65 is a 1440p gaming monitor, part of the 2022 Odyssey gaming lineup. It has a 1000R curved 32-inch screen, built with a VA panel. It...
www.rtings.com
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...
www.technopat.net
Eki Görüntüle 2600621
Teşekkürler harcadığın vakit için, yararlı videolar.
Philips aldım bu arada arkadaşlar Sinerji Altunizade mağazasından. Test ediyorum şuan.
Philips monitörü merak edenler için 260 HZ'de tam performans çok beğendim.
Response time çeşitleri; off, hızlı, daha hızlı, en hızlı olmak üzere 4 modu var. "En hızlı" modda ghosting biraz belli oluyor. "Daha hızlı" modda ise benim gözüme çok iyi geldi, ufo testi de dahil ghosting görmedim. "Daha hızlı" modda kullanıyorum. Tepkime süresi cidden güzel özellikle eski MSI monitörüme göre.
Ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması sağ tarafta çok nadir var dikkatli bakmak lazım.
Tasarım mükemmel, beyaz kasamla birebir uydu. Malzeme kalitesi de sağlam.
Parlaklık ne fazla ne az, ortalama, göz yormayacak cinsten.
Tek bir sıkıntısı var ve onu da az önce farkettim ki monitörün altında ufak bir parlama var. Fakat sebebini buldum:
Adaptive-Sync+OC 260hz açık olunca bu yaşanıyor.
Öncelikle Adaptive Sync kapattım 260HZ OC açıktı, ciddi miktarda azaldı bu olay, görünmeyecek derecelere geldi. (Normalde 240HZ olan monitör OC ile 260 oluyor.)
Adaptive Sync ve OC birlikte kapattım yani 240hz'e çektim micro flicker tamamen düzeldi.
Sanırım panel aslında 240Hz için optimize. 260Hz'e itince VRR “eh biraz zorluyosun ama” diye tepki veriyor.
Kısaca OC + VRR etkileşimi diye yorumladım.
Ekstra soruları olan varsa memnuniyetle cevaplarım. Monitör konusunda da yorum yapıp yardımcı olan herkese de teşekkürler.
Evet ram olayı fiyatlara fena yansıdı... m2 geçişlerden sonra dediğin gibi ssd'ler de artabilir.
Teşekkürler harcadığın vakit için, yararlı videolar.
Philips aldım bu arada arkadaşlar Sinerji Altunizade mağazasından. Test ediyorum şuan.
Philips monitörü merak edenler için 260 HZ'de tam performans çok beğendim.
Response time çeşitleri; off, hızlı, daha hızlı, en hızlı olmak üzere 4 modu var. "En hızlı" modda ghosting biraz belli oluyor. "Daha hızlı" modda ise benim gözüme çok iyi geldi, ufo testi de dahil ghosting görmedim. "Daha hızlı" modda kullanıyorum. Tepkime süresi cidden güzel özellikle eski MSI monitörüme göre.
Ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması sağ tarafta çok nadir var dikkatli bakmak lazım.
Tasarım mükemmel, beyaz kasamla birebir uydu. Malzeme kalitesi de sağlam.
Parlaklık ne fazla ne az, ortalama, göz yormayacak cinsten.
Tek bir sıkıntısı var ve onu da az önce farkettim ki monitörün altında ufak bir parlama var. Fakat sebebini buldum:
Adaptive-Sync+OC 260hz açık olunca bu yaşanıyor.
Öncelikle Adaptive Sync kapattım 260HZ OC açıktı, ciddi miktarda azaldı bu olay, görünmeyecek derecelere geldi. (Normalde 240HZ olan monitör OC ile 260 oluyor.)
Adaptive Sync ve OC birlikte kapattım yani 240hz'e çektim micro flicker tamamen düzeldi.
Sanırım panel aslında 240Hz için optimize. 260Hz'e itince VRR “eh biraz zorluyosun ama” diye tepki veriyor.
Kısaca OC + VRR etkileşimi diye yorumladım.
Ekstra soruları olan varsa memnuniyetle cevaplarım. Monitör konusunda da yorum yapıp yardımcı olan herkese de teşekkürler.
edit: Adaptive Sync açık, OC kapalı, flickersız sorunsuz çalışıyor.