10-14 bin TL'ye 3D yazıcı önerisi

ribery26

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
İlk defa yazıcı alacağım hiçbir bilgim yok. Sıfır, ikinci el fark etmeksizin hangi model alsam iyi olur ve hangi flamentleri kullanmalıyım?

Genel olarak figür ve ihtiyaç duyduğum aparatlar basacağım.

İlk defa yazıcı alacağım hiçbir bilgim yok. Sıfır, ikinci el fark etmeksizin hangi model alsam iyi olur ve hangi flamentleri kullanmalıyım?

Genel olarak figür ve ihtiyaç duyduğum aparatlar basacağım.

Şimdi gerçekten figür mü basmak istiyorsunuz yoksa normal büyük parçalar mı? Çünkü figür basacaksanız sla yazıcı almanız gerek fakat normal parçalar basacaksanız FDM yazıcı almanız gerek. İkisinin de dezavantajları bulunuyor. Yani figür basıp, basmayacağınıza karar vermeniz gerek.

Genel olarak ikisinden de basmak istiyorum fakat muhtemelen ağırlıklı olarak parça basarım.

Genel olarak ikisinden de basmak istiyorum fakat muhtemelen ağırlıklı olarak parça basarım.

Ağırlıklı olarak parça basacaksanız ELEGOO neptune 4 Pro alabilirsiniz. Fakat güzel bir figür basamazsınız FDM tipi ile yazıcı ile. İsterseniz neden güzel bir figürün FDM tipi yazıcıyla basılamayacağınıda anlatabilirim.

Olur hocam anlatabilirsin bir de sıfır mı mantıklı olur ikinci el mi? Amacım biraz da cihazın genel kullanımını öğrenmek ona göre zamanla pahalı modelle geçebilirim.

Olur hocam anlatabilirsin bir de sıfır mı mantıklı olur ikinci el mi? Amacım biraz da cihazın genel kullanımını öğrenmek ona göre zamanla pahalı modelle geçebilirim.

sla yazıcıların dezavantajları​

Sla) yazıcılar genelde reçine ile çalışır. Bu da hem maliyet hem de kullanım açısından bazı ekstra zorluklar getirir. Öncelikle, reçineli sistemler daha pahalı: Hem yazıcıların kendisi, hem de kullandıkları malzemeler (reçine, temizlik için alkol, eldiven vs.).

Ayrıca baskı işlemi bittiğinde işiniz bitmiyor. Modeli önce alkolle yıkamanız, ardından da UV ışığı altında kürlemeniz gerekiyor.

Bir diğer konu da ortamın havalandırması. Reçineler kimyasal içerdiği için kapalı ve havasız alanlarda çalışmak sağlıklı değil. Kokusu da bazı insanlara rahatsız edici gelebiliyor.

Son olarak, çoğu sla yazıcının baskı alanı FDM yazıcılara göre daha küçüktür. Yani büyük parçaları tek seferde basmak zor olabilir. Ayrıca sürekli sarf malzeme tükettiği için uzun vadede FDM'e göre daha masraflı.

sla yazıcıların avantajları​

Sla yazıcıların en büyük avantajı baskı kalitesi.
FDM yazıcılar sıcak plastik filamentleri katman katman eriterek model oluşturur ama sla, ışıkla sıvı reçineyi kürleyerek çok daha ince ve düzgün katmanlar çıkarır. Bu sayede özellikle küçük detayların önemli olduğu figür, minyatür, hobi modelleri gibi işler için sla yazıcı almak daha mantıklı oluyor.
Yüzey kalitesi de FDM'e göre ciddi şekilde daha pürüzsüz olur. Yani sonradan zımpara yapmanıza, macunla doldurmanıza gerek kalmadan çok daha temiz işler çıkarabilirsiniz.

Soldaki FDM tipi yazıcı sağdaki ise sla tipi yazıcı.

FDM yazıcılar
FDM sdaha ucuz oluyor.
Hem yazıcının kendisi hem de filament gibi sarf malzemeleri, reçineye göre çok daha uygun fiyatlı. Ayrıca kullanım sürecinde daha az kirli ve uğraştırıxcı. Reçinede olduğu gibi eldivenle uğraşmak, alkolle yıkamak ya da UV kürleme yapmak gerekmez. Baskı tamamlandığında modeli tabladan alıp doğrudan kullanabiliyor.
Buna ek olarak, FDM yazıcılar genellikle daha büyük baskı alanına sahiptir. Bu da büyük hacimli parçaları tek seferde basabilmenizi sağlar. Yani sizin dediğiniz gibi parçalar için daha uygun.

Hocam, 2. el yazıcı alırken cihazın ne kadar kullanıldığına mutlaka dikkat edin. Özellikle ticari iş yapan kişilerden yazıcı almayın, çünkü bu cihazlar genellikle çok uzun süre çalıştırılmış oluyor.
Bu işi hobi olarak yapan kişilerden yazıcı almaya çalışın; onların cihazları genelde daha az yıpranmış olur. Geneldede 2.çel daha mantıklı oluyor. Çünkü çoğu insan 100 200 saat kullanıp 3 4K TL daha ucuza koyuyor.

Son düzenleme:

Hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler eline sağlık

Fiyatlarına baktım cihazın sıfırla ikinci el arasında aman aman fark yok sıfır alırım
Bu site güvenilir mi ya da senin önerebileceğin site var mı ve flement olarak ne almalıyım bir flement tahmini olarak ne kadar götürür 10x5X13 bassam ya da 8x12x19 filan tarzı boyutlarda ürünler bassam ne kadar zaman götürür.

Hocam, firma güvenilir; zaten kendileri ELEGOO'nun resmi distribütörü. Filament konusunda özel bir önerim yok, ben genelde en ucuz hangisiyse onu alıyorum.(genelde microzey alıyorum çünkü bundan ucuzu yok) bu yazıcıyı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, 1000 saati geçti ve şu ana kadar sadece x kayışını değiştirdim. Düzenli bakım yapılırsa, muhtemelen 3000 saat civarı sorunsuz çalışır. Filamentin tahmini olarak ne kadar götürebileceğini tahmin etmek çozk zor çünkü bu dolgunun ne kadar olacağına ve kalitenin hangi seviyede oalcağına göre değişiyor.

Son düzenleme:

Anladım hocam ilgin için çok teşekkür ederim.

Ho.

Hocam Bambu Lab için ne dersin sıfır ya da ikinci el alınır mı?

Kapalı kasa almak istesem ikinci el ya da sıfır hangi ürünü alabilirim bir kapalı bir açık kasa yapsam mantıklı olur mu kapalı boyut küçükte olabilir arabaya parça basmak için düşündüm.

Son düzenleme:

Eğer araba parçası basacaksanız açık kasa yazıcı almanızı önermem. Çünkü ABS gibi şeyleri zor basarsınız. Kapalı yazıcı olarak bir önerim bulunmuyor maalesef hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…