10-15 bin TL'ye monitör önerisi

theholyx

Hectopat
Merhaba,

Bu zamana kadar sadece TN panel monitör kullandım fakat şu an TN panel bir monitör almak anlamsız geliyor.
Oynadığım oyunlar ise şunlar; Valorant, PUBG, Forza Horizon 5, World of Tanks ve yeni çıkan tüm MMORPG oyunları oynuyorum hemen hemen.

Aklımda MSI G274QPX ve XG27ACS var açıkçası fakat aralarında 4.000TL fark var.
Ek olarak, 14 bin TL'ye 4 aylık Dell Alienware AW2723DF var güvenilir. Doğru kararı size bırakıyorum. :)

Not: Samsung Curved önermezseniz sevinirim. Curved monitöre gözlerim alışamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
G274QPX aralarındaki en iyi görüntü kalitesine sahip model.

240Hz olması şart değilse M.27qa öneririm. Görüntü kalitesi çok iyi olmasına karşın tepki süresi MSI kadar kötü değil. Ayrıca fiyat açısından daha makul.

XG27acs bu monitörlerin yanında görüntü kalitesi bakımından zayıf kalıyor. AW2723DF pek önerdiğim bir model değil. Hem görüntü kalitesi düşük hem de tepki süresi ortalama.

G274QPX aralarındaki en iyi görüntü kalitesine sahip model.

240Hz olması şart değilse M.27qa öneririm. Görüntü kalitesi çok iyi olmasına karşın tepki süresi MSI kadar kötü değil. Ayrıca fiyat açısından daha makul.

XG27acs bu monitörlerin yanında görüntü kalitesi bakımından zayıf kalıyor. AW2723DF pek önerdiğim bir model değil. Hem görüntü kalitesi düşük hem de tepki süresi ortalama.
Yorumunuz için teşekkür ederim. M27QA modelini gördüm fakat beyaz olduğu için istemedim maalesef. Bu durumda tek seçenek G274QPX kalıyor sanırım. Bundan önce kullandığım monitör XG240R idi, renk vs benim için ilk kriter değil yani.

G274QPX'nin tepki süresi, ghosting gibi sorunları çok mu acaba? alsam pişman olur muyum sizce?

Yorumunuz için teşekkür ederim. M.27qa modelini gördüm fakat beyaz olduğu için istemedim maalesef. Bu durumda tek seçenek G274QPX kalıyor sanırım. Bundan önce kullandığım monitör XG240r idi, renk vs benim için ilk kriter değil yani.

G274QPX'nin tepki süresi, ghosting gibi sorunları çok mu acaba? Alsam pişman olur muyum sizce?

8.74ms ortalama tepki süresine sahip. Oyunlarda da rahatsız edecek düzeyde ghosting yok. Yani görüntü kalitesi hatrına göz ardı edebilirsiniz.

Bu model daha hızlı ama, renk gamutu, parlaklık ve kontrast olarak biraz geride. Yine de ortalama IPS modellerin çok üstünde diyebilirim.

8.74ms ortalama tepki süresine sahip. Oyunlarda da rahatsız edecek düzeyde ghosting yok. Yani görüntü kalitesi hatrına göz ardı edebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Son olarak, görüntü kalitesini bir kenara bırakırsanız XG27acs mi yoksa G274QPX mi sizce? XG27acs'yi direkt elediniz, videolarını izledim hepsinin de sanırım çoğu reklam sanırım.

Teşekkür ederim. Son olarak, görüntü kalitesini bir kenara bırakırsanız XG27acs mi yoksa G274QPX mi sizce? XG27Acs'yi direkt elediniz, videolarını izledim hepsinin de sanırım çoğu reklam sanırım.

XG27acs güzel bir monitör. Yalnız aynı klasmanda değiller.

MSI bariz bir şekilde üstün.
Parlaklık olarak 500CD (ASUS 390CD)
Kontrast 1500:1 (ASUS 1100:1)
%98 DCI P3 (ASUS %96 DCI P3)
%77 2020 coverage (ASUS %73)

Bir başka testte
MSI %95 DCI P3 (ASUS %89 DCI P3)
%95 Adobe RGB ( ASUS %84)

Gibi farklar var. Yani parlaklık, kontrast ve renk gamutunda bariz MSİ üstün çıkıyor. Tepki süresinde ASUS önde. Asusta ayrıca coil whine şikayetleri var. Sert mat kaplamasından dolayı şikayet edenler var. Msi da duyduğum şikayetler genelde ışık sızması oluyor.

XG27acs güzel bir monitör. Yalnız aynı klasmanda değiller.

MSI bariz bir şekilde üstün.
Parlaklık olarak 500CD (ASUS 390CD)
Kontrast 1500:1 (ASUS 1100:1)
%98 dCi P3 (ASUS %96 dCi P3)
%77 2020 coverage (ASUS %73)

Bir başka testte
MSI %95 dCi P3 (ASUS %89 DCI P3)
%95 Adobe RGB ( ASUS %84)

Gibi farklar var.
Peki bütçe arttırıp almama değer mi bu monitör? XG27ACMG

Peki bütçe arttırıp almama değer mi bu monitör? XG27ACMG.

XG27ACMG ile alakalı düzgün bir inceleme bulamadım. Ortalama 20K'ya satılıyor. Bence o kadar çıkabiliyorsanız 17.500 TL'ye öğrenci indirimiyle Samsung G6 OLED alın veya normal bir satıcıdan 20.500 TL'ye alın. Curved model değil. Her alanda tokatlar hepsini. Daha 2-3 gün oldu olmadı g6'yı 17.500 TL'ye bir forumdaş aldı.

XG27ACMG ile alakalı düzgün bir inceleme bulamadım. Ortalama 20K'ya satılıyor. Bence o kadar çıkabiliyorsanız 17.500 TL'ye öğrenci indirimiyle Samsung G6 OLED alın veya normal bir satıcıdan 20.500 TL'ye alın. Curved model değil. Her alanda tokatlar hepsini. Daha 2-3 gün oldu olmadı g6'yı 17.500 TL'ye bir forumdaş aldı.
Baktım da 25 bin TL dediğiniz. Yanlış mı baktım acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı