10-15 bin TL'ye UPS önerisi

Bütçe
15.000 TL

mujdat007

Centipat
Daha fazla  
Meslek
UX DESIGNER
Merhaba arkadaşlar, konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
(Bu konuda birçok başlık var, ama net bir cevap bulamadım.)

Aldığım bilgisayar bu
MSI MPG INFINITE X2 14NUG7-448EU I7-14700KF 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 SUPER VENTUS 3X 16G
( Amazon.com.tr )( psu kaç wattır bilemiyorum ama ) link

Ben sadece bilgisayarım, yani kasa ve ekran için bir güç kaynağı (UPS) arıyorum. Kasayı ve monitörü 1 dakika bile açık tutup güvenle kapatmamı sağlasa yeterli. Öyle 20 dakika veya 10 dakika açık kalmasına gerek yok. Ayrıca, bulunduğum bölgede sürekli voltaj dalgalanmaları yaşanıyor. Bu durum bilgisayara zarar vermesin, voltajı stabil tutsun ve ani dalgalanmalardan korusun yeterli.

Araştırdığım kadarıyla üç farklı yapıda UPS varmış ve en kalitelisi "online" olanlarmış. Online UPS'ler voltajı ayarlıyor, ani elektrik düşüşlerini ve yükselmelerini düzenliyormuş.

Benim için önemli olan şu hususlar:
  • Watt değeri yüksek olsun: Donanım parçalarına zarar vermesin ve bilgisayarımın yükünü 2-3 dakika kaldırabilsin ki güvenli bir şekilde kapatmamı sağlasın.
  • Voltaj dalgalanmalarına karşı koruma sağlasın: Ani voltaj değişimlerinden bilgisayarımı korusun.
  • Kaliteli uzun ömürlü bana sorun çıkartmayacak bir kalite de istiyorum.
Bütçem 10-15 bin TL arası, ama belki biraz artırma ihtimalim olabilir.

Tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım rica ediyorum.

Şöyle bir şey buldum nasıldır : SCHNEİDER SPM3KI-TR 3000VA UPS Amazon.com.tr
Link

Son düzenleme:
Merhaba bir elektrikçi olarak bu marka çok kaliteli ürünleri var marka olarak korkunuz olmasın ve ürünün 3000v yani 3kW dediğimiz güzel ürün. Ortalama tahmini bir değer istersen PC'nin tüm parçalarının watt değerlerini topla. Tahminim 5 dk gibi bir süre gider.
Ve cihazda Online desteği var PC ile arasında bir kablo bağlantı yaparsan (kablo kutusunda çıkıyor) uzaktan PC aç kapa yapabilir veya değerleri görebilir ayrıca açılış ve kapanma için zamanlama tarzı kurulum yapılabilir.Dediğin voltaj düzenleme falan onları otomatik standart özelliği olarak yapıyor.

Merhaba bir elektrikçi olarak bu marka çok kaliteli ürünleri var marka olarak korkunuz olmasın ve ürünün 3000v yani 3kW dediğimiz güzel ürün. Ortalama tahmini bir değer istersen PC'nin tüm parçalarının watt değerlerini topla. Tahminim 5 dk gibi bir süre gider.
Ve cihazda Online desteği var PC ile arasında bir kablo bağlantı yaparsan (kablo kutusunda çıkıyor) uzaktan PC aç kapa yapabilir veya değerleri görebilir ayrıca açılış ve kapanma için zamanlama tarzı kurulum yapılabilir.Dediğin voltaj düzenleme falan onları otomatik standart özelliği olarak yapıyor.
Selamlar sevgiler çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bir arkadaş şunu https://www.akakce.com/kesintisiz-g...200-va-line-interactive-fiyati,863612213.html önerdi siz ne dersiniz 850w psu, i7-14700KF işlemci, 32 gb ram 34 inç monitör RTX 4080 ( konuda yazdığım özellikler yani ) felan var bunları 1, 2 dakika güvenle kapatacağım zamana kadar açık tutup korur mu? voltaj saçmalıklarından felan etkilenmem heralde.

Selamlar sevgiler çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bir arkadaş şunu https://www.akakce.com/kesintisiz-g...200-va-line-interactive-fiyati,863612213.html önerdi siz ne dersiniz 850W PSU, i7-14700KF işlemci, 32 GB RAM 34 inç monitör RTX 4080 ( konuda yazdığım özellikler yani ) falan var bunları 1, 2 dakika güvenle kapatacağım zamana kadar açık tutup korur mu? Voltaj saçmalıklarından falan etkilenmem herhalde.

Bu markada Schneider alt yapısı bu üründe kaliteli. PSU çok büyük değil o sebeple daha uzun süreler gider. Denemek için 600 VA UPS aldım. Bende 1200W PSU vardı yarım güçte yani 600 watt çekerken 30 saniye falan yetti yani demem o ki bu baktıkların 5 dk değil 10 dk üzeri götürür.
Voltaj dalgalanması falan etkilemez ekranda giren ve çıkan yazar orada farkı görürsün.

Ama sana tavsiyem ilk baktığın Schneider olanı al ömürlük kullanırsın.
Diğer bu alt markası olanı pek tercih etmem. İçindeki bobinler falan biraz daha ucuz takılıyor. Çabuk ısınır ömründen yer.
Hocam bu linktekini kullanıyorum tavsiye ederim.

güzel.https://www.powerful.com.tr/urun/powerful-pld-3000-3000va-ups-kesintisiz-guc-kaynagi?srsltid=AfmBOorP8mGw3TM1Oc5uUEYJmA-y9EJMPkjVSmf2mKwss-qiTPtlD17R

Bu markada Schneider alt yapısı bu üründe kaliteli. PSU çok büyük değil o sebeple daha uzun süreler gider. Denemek için 600 VA UPS aldım. Bende 1200W PSU vardı yarım güçte yani 600 watt çekerken 30 saniye falan yetti yani demem o ki bu baktıkların 5 dk değil 10 dk üzeri götürür.
Voltaj dalgalanması falan etkilemez ekranda giren ve çıkan yazar orada farkı görürsün.

Diğer bu alt markası olanı pek tercih etmem. İçindeki bobinler falan biraz daha ucuz takılıyor. Çabuk ısınır ömründen yer.

güzel.https://www.powerful.com.tr/urun/powerful-pld-3000-3000va-ups-kesintisiz-guc-kaynagi?srsltid=AfmBOorP8mGw3TM1Oc5uUEYJmA-y9EJMPkjVSmf2mKwss-qiTPtlD17R
Selamlar çok değerli bilgiler verdiğin için çok teşekkür ediyorum vallahi fakat artık siparişini verdim o apc olanın böyle ömürlükte istemiyorum aslında 2 3 sene götürsün yeter ama konunun ilk linkine koyduğum online imiş yani aşırı sesi varmış o yüzden çoğu kişi apc olanı önerdi zaten seninde dediğin gibi 5 dk götürsün yeter bana bakalım umarım pişman etmez zarar vermez bilgisayara ilk kez bir UPS kullanıyor olacağım.

hocam merhabalar ürünün yazılımı win11 de uyumlu çalışıyormu memnunmusunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı