10-20 bin TL 3D yazıcı önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG Strix G18
Intel Core i9 13980HX
Nvidia GeForce RTX 4070
32GB DDR5 4800MHz RAM
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi
Selamlar, üniversitede elektrik motoru projemin gövdesi için baskı yaptırmayı düşünürken bir makine almanın hem şu an hem de ileride daha çok işime yarayacağını düşündüğüm için bir makine arayışındayım. 3D çizimde az da olsa deneyimim var ama baskı veya yazıcılarla ilgili maalesef hiçbir bilgim veya deneyimim yok. Yazıcıda özellikle istediğim spesifik bir özellik yok. 10-20 bin aralığında halletmek istiyorum, ne kadar az ödersem daha iyi olur. Eğer ciddi manada gerekliyse ve taksit seçeneği yüksekse 30 bin bandına belki çıkabilirim ama çok gerekli de bulmuyorum. Taksit seçeneği olursa benim için daha iyi olur world veya maximum ile alabilirim. Bir arkadaşım ender V3 ke modelini önerdi, fikirleriniz nelerdir? Bütçem doğrultusunda birkaç model tavsiye etmenizi rica ediyorum, böylece satın alım şekillerine göre değerlendirme yapabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Direk bambu A1 alın hocam. Ender 3 Pro sonrasında CR10, K1 tarzı bir sürü makineyi kullandım. Ama bambu piyasaya girmesiyle gerçekten bir farklılık kazandırdı. A1 cihazımızla nereden baksanız 1 senedir kullanıyoruz ve hem arayüz hem çalışma performansı olarak bizi memnun etti diyebilirim. Bende elektronik devrelerim için muhafaza veya okul projelerimde kullanıyorum. Mesela bazı makineler kalibrasyonları manuel yapıyorsunuz ender 3'te mesela. Onun dışında K1 modelleri var çok revizyon gördüler ama onlarda alınabilir fakat bütçenize en uygun A1 modeli daha sonra isterseniz renkli basma sistemini de alabilirsiniz.

Direk bambu A1 alın hocam. Ender 3 Pro sonrasında CR10, K1 tarzı bir sürü makineyi kullandım. Ama bambu piyasaya girmesiyle gerçekten bir farklılık kazandırdı. A1 cihazımızla nereden baksanız 1 senedir kullanıyoruz ve hem arayüz hem çalışma performansı olarak bizi memnun etti diyebilirim. Bende elektronik devrelerim için muhafaza veya okul projelerimde kullanıyorum. Mesela bazı makineler kalibrasyonları manuel yapıyorsunuz ender 3'te mesela. Onun dışında K1 modelleri var çok revizyon gördüler ama onlarda alınabilir fakat bütçenize en uygun A1 modeli daha sonra isterseniz renkli basma sistemini de alabilirsiniz.
Baktığım modeller arasındaydı, başka tavsiyeniz var mı? Bazı modeller gördüğüm kadarıyla bir küp içerisinde. Ne farkı var?

Şöyle kapalı alanlı yazıcılarda ABS tarzı yüksek sıcaklık isteyen plastikleri basabilirsin bu bildiğimiz petrol bazlı filament ve ısının sabit kalması için kapalı alanda muhafaza edilir.
Açık tipli yazıcılarda ise daha çok PLA (doğal) türevi baskılar alınıyor. Bunlar yüksek sıcaklık gerektirmediğinden ve sağlığa zararsız oldukları için tercih ederiz. İkisi arasındaki temel fark bu şekilde.

Temel fark hareket sistemleri, A1ler kartezyen (bed slinger), küpe benzettiklerin genelde CoreXY makineler.

İlkinde tabla ileri geri hareket eder, diğerinde yukarı aşağı.

Panelleri olmadan satılan CoreXY modeller de mevcut. Bed slingerların da çevresini kapatırsan bazı mühendislik filamentlerini basabilirsin.

Hangisi iyi ? CoreXYlar

A1 yerine CoreXY makineleri araştırmanı öneririm, K1 gibi kötü isim yapan modellerden uzak dur tabii.

Temel fark hareket sistemleri, A1ler kartezyen (bed slinger), küpe benzettiklerin genelde CoreXY makineler.

İlkinde tabla ileri geri hareket eder, diğerinde yukarı aşağı.

Panelleri olmadan satılan CoreXY modeller de mevcut. Bed slingerların da çevresini kapatırsan bazı mühendislik filamentlerini basabilirsin.

Hangisi iyi ? CoreXYlar

A1 yerine CoreXY makineleri araştırmanı öneririm, K1 gibi kötü isim yapan modellerden uzak dur tabii.
Açıkçası ya bu benim için başlangıç modeli olsun diyip A1 alıp ileride değiştireceğim, ya da dediğiniz tarzda daha iyi bir makina alacağım. Önereceğiniz bir CoreXY makine var mı? Bir de şu modeli gördüm, fikriniz nedir? Çok sıcak değilim çünkü ön sipariş ve teslim tarihi Mayıs sonu, bunu alırsam projeyi yetiştiremeyeceğim.

Açıkçası ya bu benim için başlangıç modeli olsun deyip A1 alıp ileride değiştireceğim, ya da dediğiniz tarzda daha iyi bir makine alacağım. Önereceğiniz bir corexy makine var mı? Bir de şu modeli gördüm, fikriniz nedir? Çok sıcak değilim çünkü ön sipariş ve teslim tarihi mayıs sonu, bunu alırsam projeyi yetiştiremeyeceğim.

A1 güzel cihazdır ender v3keden geçtim iyi ki geçmişim diyorum.

Açıkçası ya bu benim için başlangıç modeli olsun diyip A1 alıp ileride değiştireceğim, ya da dediğiniz tarzda daha iyi bir makina alacağım. Önereceğiniz bir CoreXY makine var mı? Bir de şu modeli gördüm, fikriniz nedir? Çok sıcak değilim çünkü ön sipariş ve teslim tarihi Mayıs sonu, bunu alırsam projeyi yetiştiremeyeceğim.

O makine yeni olduğu iyidir kötüdür demek mümkün değil ama kağıt üzerinde özellikleriyle gayet iyi ve lansman fiyatıyla cezbedici. Ben mevcut fiyatıyla A1 almazdım, o kadarını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sene geçiş CoreXY makinelere doğru, fiyatları düşüyor. Elegoo CEOsu'nun bed slingerlar tarih oldu diye reklam videosu bile var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O makine yeni olduğu iyidir kötüdür demek mümkün değil ama kağıt üzerinde özellikleriyle gayet iyi ve lansman fiyatıyla cezbedici. Ben mevcut fiyatıyla A1 almazdım, o kadarını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sene geçiş CoreXY makinelere doğru, fiyatları düşüyor. Elegoo CEOsu'nun bed slingerlar tarih oldu diye reklam videosu bile var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Model tavsiyeniz var mı acaba?

Fikriniz nedir?

Son düzenleme:
O da yeni dolayısıyla geniş bir kullanıcı kitlesi henüz oluşmadı ama Reddit kullanıcıları genelde mutlu baktığım kadarıyla ama bunda ABD'de $300 dolara, AB'de €329'ya almaları etkili tabii.

Reddit forumlarında gözüme çarpan birkaç sorunu var. Bazı ürünlerde nozül temizleme silikonunun metaline tabla takılıyordu, parçayı eğeleyince çözülebilen basit bir sorun. Ender sayılabilecek sıklıkta kafasına göre baskıyı durdurması, son firmware güncellemesiyle çözülmüş ya da çözülecek olabilir. Arka parça soğutma fanı server fanı tadında sesli vs. incelemelerini izlersin.

Genel fikir edinmek için düşündüğün modellerin Reddit kullanıcı sayfalarına bakabilirsin.

Yaz ortasında düz Centauri modeli de satılacak, panelsiz. O da 15K civarı olur şimdiki fiyatlandırma paralelinde bir fiyat politikası izlerse distribütör.

Bir de şu var, Trump Çin'e özel tarife uyguladığı için ABD Bambu Lab fiyatları 2'ye katladı. O şekilde kalırsa ve pazar bu tarafa kayarsa fiyatı düşebilir, benim tahminim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı