10-20 bin TL 3D yazıcı önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG Strix G18
Intel Core i9 13980HX
Nvidia GeForce RTX 4070
32GB DDR5 4800MHz RAM
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi
Selamlar, üniversitede elektrik motoru projemin gövdesi için baskı yaptırmayı düşünürken bir makine almanın hem şu an hem de ileride daha çok işime yarayacağını düşündüğüm için bir makine arayışındayım. 3D çizimde az da olsa deneyimim var ama baskı veya yazıcılarla ilgili maalesef hiçbir bilgim veya deneyimim yok. Yazıcıda özellikle istediğim spesifik bir özellik yok. 10-20 bin aralığında halletmek istiyorum, ne kadar az ödersem daha iyi olur. Eğer ciddi manada gerekliyse ve taksit seçeneği yüksekse 30 bin bandına belki çıkabilirim ama çok gerekli de bulmuyorum. Taksit seçeneği olursa benim için daha iyi olur world veya maximum ile alabilirim. Bir arkadaşım ender V3 ke modelini önerdi, fikirleriniz nelerdir? Bütçem doğrultusunda birkaç model tavsiye etmenizi rica ediyorum, böylece satın alım şekillerine göre değerlendirme yapabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

O da yeni dolayısıyla geniş bir kullanıcı kitlesi henüz oluşmadı ama Reddit kullanıcıları genelde mutlu baktığım kadarıyla ama bunda ABD'de $300 dolara, AB'de €329'ya almaları etkili tabii.

Reddit forumlarında gözüme çarpan birkaç sorunu var. Bazı ürünlerde nozül temizleme silikonunun metaline tabla takılıyordu, parçayı eğeleyince çözülebilen basit bir sorun. Ender sayılabilecek sıklıkta kafasına göre baskıyı durdurması, son firmware güncellemesiyle çözülmüş ya da çözülecek olabilir. Arka parça soğutma fanı server fanı tadında sesli vs. incelemelerini izlersin.

Genel fikir edinmek için düşündüğün modellerin Reddit kullanıcı sayfalarına bakabilirsin.

Yaz ortasında düz Centauri modeli de satılacak, panelsiz. O da 15K civarı olur şimdiki fiyatlandırma paralelinde bir fiyat politikası izlerse distribütör.

Bir de şu var, Trump Çin'e özel tarife uyguladığı için ABD Bambu Lab fiyatları 2'ye katladı. O şekilde kalırsa ve pazar bu tarafa kayarsa fiyatı düşebilir, benim tahminim.
Şuan için baktığımızda Bambu Lab A1 harici modeller ön satışta olduğu için işime yaramıyor. Eğer diğer modelleri alacaksam bekleyebilirim, fiyat düşer mi artar mı orası muamma tabi ve şu anki lansman fiyatı da sizin de dediğiniz gibi cezbedici.

Açıkçası pek bilgim olmadığı için düşündüğüm pek model de yok. Önerebileceğiniz birkaç model var mı acaba?

Lansman sonrasında fiyat normal şartlarda her zaman artar, yakın zamana ait bir örnek Anycubic Kobra S1, lansman zamanı 20K idi şimdi üzerine 5-6K eklediler. Öte yandan Trump sürekli fikir değiştirdiği için ne olurun garantisi yok ama değişen bir şey olmazsa bazı markalarda fiyat düşmesi bana göre kaçınılmaz.

Makinenin huyunu öğrendikten sonra birçok model senin işini görür ama daha az sorunlu bir başlangıç için forumdakiler A1 diyor.

Ama şu da bir gerçek ki forumla alanların birçoğu Aralık'da Bambu Lab indiriminde 14K'dan aldı. Bambuların yedek parçasının çok daha uçuk fiyatlarda olduğunu da belirteyim, TR fiyatlandırmaları öyle, gerektiğinde yurtdışından direkt alabiliyorsan ayrı tabii.

Öncelikle ihtiyaçlarına göre spec belirlesen daha iyi, hangi malzemeleri basmak istiyorsun, o malzemeler için tabla ve nozül sıcaklığı ne olmalı, baktığın makine o sıcaklıklara ulaşabiliyor mu? Tabla büyüklüğü, baskı hacmi vb. şeyler.

Bed slingerlar için model önerim yok.

Lansman sonrasında fiyat normal şartlarda her zaman artar, yakın zamana ait bir örnek Anycubic Kobra S1, lansman zamanı 20K idi şimdi üzerine 5-6K eklediler. Öte yandan Trump sürekli fikir değiştirdiği için ne olurun garantisi yok ama değişen bir şey olmazsa bazı markalarda fiyat düşmesi bana göre kaçınılmaz.

Makinenin huyunu öğrendikten sonra birçok model senin işini görür ama daha az sorunlu bir başlangıç için forumdakiler A1 diyor.

Ama şu da bir gerçek ki forumla alanların birçoğu Aralık'da Bambu Lab indiriminde 14K'dan aldı. Bambuların yedek parçasının çok daha uçuk fiyatlarda olduğunu da belirteyim, TR fiyatlandırmaları öyle, gerektiğinde yurtdışından direkt alabiliyorsan ayrı tabii.

Öncelikle ihtiyaçlarına göre spec belirlesen daha iyi, hangi malzemeleri basmak istiyorsun, o malzemeler için tabla ve nozül sıcaklığı ne olmalı, baktığın makine o sıcaklıklara ulaşabiliyor mu? Tabla büyüklüğü, baskı hacmi vb. şeyler.

Bed slingerlar için model önerim yok.
İlk mesajda belirttiğim gibi özellikle istediğim spesifik bir özellik yok. İlk makinem olacak ve bunla deneyim elde edeceğim. Yeterli büyüklükte ve basabileceği malzeme çeşitliği yüksek olan bir makine alıp uzun süre kullanmak daha mantıklı olabilir. Sağlamlık açısından ekstra ABS de olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu bağlamda farklı fiyatlarda birkaç alternatif CoreXY model önerisi yapabilir misiniz?

Bir de sizin kendi konunuzda gördüm, orada bahsetmiştiniz. AD5X için kapalı kasa dönüşüm kiti ve fiyatı hakkında bilginiz var mı?

Yeterli büyüklük tanımı subjektif, sana gereken min. baskı hacmi önemli bir kriter aslında. Öte yandan ne kadar büyük, o kadar pahalı.

ABS, ASA vb. bazı malzeme basabilmek için kapalı bir sisteme ihtiyacın var ya da açık bir makineyi kapalıya çevirmen gerek. Açık derken bu CoreXY da olabilir, bed slinger da.

ADX5 linkindeki enclosure kısmında basılacak parçaların modelleri hazır, onları kullanıcı basabilir. Panelleri (belki diğer parçaları da) kit olarak firmanın satması bekleniyor ama kit çıktı mı, fiyatı belli mi vs. bilmiyorum. Bu tarz soruları TR distribütörü kimse onlara yazarak öğrenebilirsin. Çıkana kadar mukavva parçalar kesip panel gibi kullanılabilir mi ? İdeal değil ama güvenliği tehlikeye atmıyorsa belki.

Uygun fiyatlılar daha önce senin yazdığın ürünler, önemli bir fark vererek Bambu Lab P1P veya P1S'e de bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı