10-30 bin TL'ye OLED ya da IPS monitör önerisi

Bütçe
10000-30000

Aykut Mert

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, iyi sosyaller.

Yaklaşık 2 haftadan beri monitör araştırması yapıyorum bütçe olarak 10k ile 30k arasında bir bütçeye sahibim. MSI'ın MSI G274QPF E2 27" modelinden tutun da Samsung Odyssey G6 LS27DG602SUXUF modeline kadar kararsız kaldım. Açıkçası yapmak istediklerim film, maç ve LoL, Valorant, Diablo 4 tarzı oyunlar oynamak. Zaman zaman hikayeli oyunlara da kaydığım oluyor. OLED monitörlerin hissiyatı vs. mthiş deniyor ama o kadar paraya değer mi bilmiyorum ya da ortalama bir şey alarak aşırı keyif alabilir miyim orası da meçhul. Sizlerin monitör önerisi ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Hangi model monitör ihtiyaçlarımı karşılayabilir?

Ben de aynı durumdayım bütçe 30K'ya kadar uygun.

Şimdi neden kimse IPS monitör önermiyor anlamıyorum çünkü gördüğüm kadarıyla OLED'lerde burning ya da göz yorma problemleri var ve herkes ısrarla bunları almaya devam ediyor. İşte monitörü çok fazla açık tutmayacakmışssın falan filan. Ben günde 3-4 saat monitörde ekran sabit açık tutarım müzik dinlerken. E 2-3 ay sonra başlat simgeleri ekranda sabit kalır hiç çıkmaz falan diyorlar. O zaman bana uygun değil bu.

Hayır madem monitörü çok açık tutmayın diyorlar o zaman açma kapama tuşunu neden kaldırıyorsunuz monitörlerden? Millet monitör arkasındaki aşırı hassas joysticke 5 sn basık mı tutmak zorunda her monitörü kapatıp açınca?

Neyse şu an önerilen iyi monitörlerin çoğu da stokta yok zaten paramızla alışveriş yapamıyoruz.

Günde kaç saat ve ağırlıklı olarak ne için kullanacağınıza bağlı.

Öncelikle iyi sosyaller.

Uzun bir araştırma ve karardan sonra OLED almaktan vazgeçtim çünkü gerçekten harika da olsa bir yerden sonra sıradan geleceğini çok iyi biliyorum; bu sebeple IPS monitör aldım. Dediğiniz stokta olmama durumu tamamen bir satış stratejisi çünkü piyasada fiyat analizine göre fiyatlar yeniden düzenlenip güncel fiyatlarla tekrardan piyasaya sürülebilir yada yeni modeller için önayak olmak adına satışlar yavaşlatılıyor olabilir.

Hangi monitörü aldığımı soracak olursanız eğer

MSI 27'' G274QPX​

Modelini aldım. Şu anlık memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…