10.30 saat çalışıp 22 bin TL kazanmak iyi midir?

XxxPhoenixxX

Picopat
Yaklașık 2 ay çalıșacagım ve 18 yașındayım. Tekstilde sabah 08.00 akșam 18.30 çalıșma süresi, ücret aylık 22000 TL SSK yokmuș. Haftada 5 gün çalıșma süresi var. Sizce ücreti nasıl? Kararsız kaldım açıkçası. Tekstilde böyle çalıșıp çalıșmamak arasında.

Sana göre sorun yok ise, şunu bunu yapamam tarzı sorunların yok ise ve acil paraya ihtiyacın var ise geçiçi olarak yapabilirsin ama 3-5 ay sonra mutlaka SGK yaptıran yere gir SGK seni hakkını ve güvenceni savunan garanti altına aldığın bir kurum

Yaklașık 2 ay çalıșacagım ve 18 yașındayım. Tekstilde sabah 08.00 akșam 18.30 çalıșma süresi, ücret aylık 22000 TL SSK yokmuș. Haftada 5 gün çalıșma süresi var. Sizce ücreti nasıl? Kararsız kaldım açıkçası. Tekstilde böyle çalıșıp çalıșmamak arasında.

Ayda 50 saat fazla mesai farkı vermesi lazım sigortada yok bence çalışma sigorta önemli.

Sana göre sorun yok ise, şunu bunu yapamam tarzı sorunların yok ise ve acil paraya ihtiyacın var ise geçiçi olarak yapabilirsin ama 3-5 ay sonra mutlaka SGK yaptıran yere gir SGK seni hakkını ve güvenceni savunan garanti altına aldığın bir kurum
2 Ay sonra sınava hazırlanacagım o kadar uzun bir planım yok.

Köle arıyorlar kısaca. Kendini bu duruma layık görüyorsan çalışılır.
Layık görmede degilde bir sürü yere eleman aranıyormu diye sordum ve bazı ücretler o kadar șok ediciydiki😁 Madoyada sordum verilen cevap 6 gün 10 saat,asgari ücret ve 1 ay denemeden sonra ssk yapmaya bașlıyormuș.Resmen köle arıyorlar ama mecburiyet iște.

Ayda 50 saat fazla mesai farkı vermesi lazım sigortada yok bence çalışma sigorta önemli.
O fazla saati kimse vermiyor.

Köle mi çalıştırıyorlar?
İstanbul gibi bir yerde maalesef en iyi bulabildigim iș bu oldu...

Son düzenleme:
SGK yoksa çalışmanın bir mantığı yok insanlar sigortam olsun az maaş olsun derdindeler yani sigorta daha önemli anlayacağın sigorta yapmayarak vergiden kaçmış oluyorlar hem 18 sin sigortan istesen de istemesen de yapmaları gerekiyor. Tekstilde çalışmış biri olarak rezalet bir sektör insan yiyorlar resmen şansın varsa başka bir yerde çalışman, çünkü 10 saat çalıştırıp 22 k maaş veriyorlar üstüne üstlük sigortasız bir de.

1 ay denemeden sonra SSK yapmaya bașlıyormuș.
Bunu ilk kez duydum. Tamam deneme süresi diye bir şey var benim halihazırda çalıştığım yerde de mesela 2 aylık bir deneme sürem var ama gidip de ne bileyim bu süre bittikten sonra SGK yaptircaz veyahut paranı o zaman alırsın gibisinden laflar duymadım. Çalıştığın andan itibaren SGK yaptırılması mecburidir yoksa vergiden kaçarlar ve böyle deneme bittikten sonra yaptircaz diye de bir şey yok bence git istersen şikayet et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı