10.800TL'ye 3060'lı Legion alınır mı?

Bütçe
15000

PERFECTION

Decapat
Daha fazla  
Linkteki laptopu almak istiyorum en son kargo dahil 11300e geliyor fakat yaklaşık bir 40 50 eur vergi fazla eklenmiş(silgi vs ekleyince fiyat düşüyor)ve nihai fiyatı 10800e falan felecek bana, 8 GB de RAM takviyesiyle 11300e gelecek Total fiyat.
2 opsiyonum var legiona ek:
HP Omen.
Ve Razer.

Legion 2 yıl Amazon İspanya garantili 5600h 5800H ile oyunlarda pek fark yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Diğer işlerimi de(elektrik elektronik mühendisliği okuyorum) fazlasıyla görecektir.
Artıları 130W 3060 MUX Switch 5600h ve çok iyi bir soğutma fakat eksisi işlemcisi 5800H değil ve 120Hz ekranı bildiğim kadarıyla %65 sRGB coverage a sahip bu biraz düşük ama evim dışında yani kütüphanede ve okulda işimi görecek kalitede olsa kafi zira evdeyken ek bir 24 inç monitör ile oyun oynayabilirim. Burada şüphelendiğim yeteri kadar iyi midir?
Omen'in artılarına gelirsek.
5800H daha iyi bir işlemci.
TR garantisi.
100W 3060 1TB SSD 16 GB RAM HP geri ödeme kampanyası ile 13600e falan geliyor. Soğutması da gayet yeterli.
Fakat eksi olarak 100W 3060 olması ve MUX olmaması denebilir.
Ayrıca Legion'dan 2300TL pahalı olacak.
Razer'a gelirsek:
Soğutma ortalama, 95W 3060 var işlemci çöp. Oyunlarda 35Watt'a düşüyor. Fakat Razer Build quality de çok önde, tasarımı çok iyi ve taşınabilirlik açısından en iyisi. Klavye İngilizce(benim için Türkçe olmasından iyi, yıllardır İngilizce kullanıyorum) fakat duyduğuma göre bataryasında vs sorun olabiliyormuş.
Sizce hangisi alınmalı ve gözden kaçırdığım + -leri var mı ekleyebileceğiniz?
Mobilden yazıyorum imlaya pek dikkat edemedim affola.
Not: Ek önerilere açığım.

MUX Switch değilse sıkıntı. O yüzden HP Omen'ı tavsiye etmem. Asus da tüm laptoplarında Optimus kullanıyor artık ama muadillerine kıyasla ortalama daha az oyun performansı sağlıyor.

Oyun tarafında zaten Ryzen 5 5600H ile Ryzen 7 5800H arasında fark olacağını sanmam. Fark elbette olacaktır ama % 2-3 belki. Ben olsam Lenovo'yu tercih ederdim. Daha uygun fiyatlı, 130W 3060 ihtiva etmesi ve MUX Switch olması sebebiyle. Soğutma performansı yönünden de iyidir ancak HP Omen'ın soğutması da iyi.

Linkteki laptopu almak istiyorum en son kargo dahil 11300e geliyor fakat yaklaşık bir 40 50 eur vergi fazla eklenmiş(silgi vs ekleyince fiyat düşüyor)ve nihai fiyatı 10800e falan felecek bana, 8 GB de RAM takviyesiyle 11300e gelecek Total fiyat.
2 opsiyonum var legiona ek:
HP Omen.
Ve Razer.

Legion 2 yıl Amazon İspanya garantili 5600h 5800H ile oyunlarda pek fark yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Diğer işlerimi de(elektrik elektronik mühendisliği okuyorum) fazlasıyla görecektir.
Artıları 130W 3060 MUX Switch 5600h ve çok iyi bir soğutma fakat eksisi işlemcisi 5800H değil ve 120Hz ekranı bildiğim kadarıyla %65 sRGB coverage a sahip bu biraz düşük ama evim dışında yani kütüphanede ve okulda işimi görecek kalitede olsa kafi zira evdeyken ek bir 24 inç monitör ile oyun oynayabilirim. Burada şüphelendiğim yeteri kadar iyi midir?
Omen'in artılarına gelirsek.
5800H daha iyi bir işlemci.
TR garantisi.
100W 3060 1TB SSD 16 GB RAM HP geri ödeme kampanyası ile 13600e falan geliyor. Soğutması da gayet yeterli.
Fakat eksi olarak 100W 3060 olması ve MUX olmaması denebilir.
Ayrıca Legion'dan 2300TL pahalı olacak.
Razer'a gelirsek:
Soğutma ortalama, 95W 3060 var işlemci çöp. Oyunlarda 35Watt'a düşüyor. Fakat Razer Build quality de çok önde, tasarımı çok iyi ve taşınabilirlik açısından en iyisi. Klavye İngilizce(benim için Türkçe olmasından iyi, yıllardır İngilizce kullanıyorum) fakat duyduğuma göre bataryasında vs sorun olabiliyormuş.
Sizce hangisi alınmalı ve gözden kaçırdığım + eksileri var mı ekleyebileceğiniz?
Mobilden yazıyorum imlaya pek dikkat edemedim affola.
Not: Ek önerilere açığım.

Ürün Türkiye'ye girerken ek bir vergi ödeniyor mu bende almayı düşünüyorum da (Legion)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı