Çözüldü -(-10)-((-9)-(+3)) işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ZeynepSuedaa

Yoctopat
Daha fazla  
-(-10)-((-9)-(+3)) işlemini hesap makinesine ve kaynak kitabımın cevap anahtarına baktığımda cevap: +22 olarak gösteriliyor. Ben yaptığımda ise cevabı -2 buluyorum. Cevabını bilen birisi yazabilir mi?

Çözüm
Biraz daha rahat görebilmen için parantez çiftlerinden birini köşeli parantez ile değiştireceğim:

-(-10)-[(-9)-(+3)]

İşlem önceliği sorusu, içten dışa çözmelisin. Yani önce kırmızı ile işaretlediğim kısım çözülmeli. Bir sonraki adım (+3'ün önündeki eksiyi içeri dağıtıyoruz):

-(-10)-[-9 -3]

Bir sonraki adım (köşeli parantez içini hallediyoruz):

-(-10)-[-12]

Kalanı kolay zaten. İki terimin de başındaki eksiyi parantez içine alıyoruz:

+10 +12

Cevap +22.
Biraz daha rahat görebilmen için parantez çiftlerinden birini köşeli parantez ile değiştireceğim:

-(-10)-[(-9)-(+3)]

İşlem önceliği sorusu, içten dışa çözmelisin. Yani önce kırmızı ile işaretlediğim kısım çözülmeli. Bir sonraki adım (+3'ün önündeki eksiyi içeri dağıtıyoruz):

-(-10)-[-9 -3]

-(-10)-[-12]

+10 +12

Cevap +22.

Çözüm

-(-10)-[(-9)-(+3)]

-(-10)-[-9 -3]

-(-10)-[-12]

+10 +12

Cevap +22.

Çok teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı