10 Adet Linux dağıtım önerisi

Merhaba, konuyu ufaktan hortlatıyorum ama şuan lise son öğrencisi olup, hedefi bilgisayar mühendisliği olan birine hangi dağıtımı önerirsiniz?

Linuxu neredeyse hiç kullanmadım. Sadece biraz sanal makinede kullandım o kadar.

Oynadığım oyun çok fazla değil, arada csgo oynuyorum.

Sistem özelliklerı kısaca:
8 GB RAM
İ3 1115G4
250 GB SSD

Linux Mint senin için yeterli olacaktır.

Hocam merhaba bunlar nedir Linux dağıtımı nedir? Ben hiçbir şey anlamadım biraz bilgi verir misiniz? Yazılımcılar için mi?

Hocam merhaba bunlar nedir Linux dağıtımı nedir? Ben hiçbir şey anlamadım biraz bilgi verir misiniz? Yazılımcılar için mi?
Linux, aynı Windows gibi bir işletim sistemidir. Linux dağıtımları ise bu işletim sistemlerinin farklı modelleri. Bu dağıtımların her kullanıcıya hitap edebilecek farklı özellikleri vardır. Kimi oyun için, kimi siber güvenlik için, kimi tasarım için, kimi ofis kullanımı için, kimi de son kullanıcı içindir. Yani tek bir kullanım alanı yok. Ama genel olarak tüm Linux dağıtımları, stabilite ve özgür yazılım mantığı üzerine kurulmuştur. Özgür yazılımlar; ücretsiz ve açık kaynak kodlu yazılımlardır. Olabildiğince kısa anlatmaya çalıştım lakin bu konuyu biraz daha araştırmanı öneririm. Bu konu hakkında birçok video ve makale bulabilirsin.

CachyOS güzel geliştirmiş (Github'da gördüm geliştirenlerden birisini.) fakat sade bir Arch kullanmak daha mantıklı bence.
Ben zaten çok sorun yaşıyorum dağıtımda niyeyse. Bence de saf Arch daha mantıklı olacaktır.

Silverblue en stabil dağıtım bence. Gerektiğinde eski bir versiyona geçebiliyorsunuz. "Git" gibi takip edilen bir dosya sistemi var; tüm değişikleri takip edebiliyorsunuz. Yazılım geliştirirken kirlernmiyor; bütün işlerinizi "toolbox" denilen "container" içinde yapıyorsunuz.
Eksi yönleri ise diğer Fedora'lar gibi "codec" desteği sıkıntısı olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…