10 ayda TYT biter mi?

Kaç saat çalışmam gerek peki?

Hedefin bence fazlasıyla düşük. Fazla verimli çalışıyorsan 3 saat bile yetecektir bu hedefe, ama en azından 40'ar dakikikan günde 5 etüt yap. Bunu 10'a bile çıkarabilirsin zamanla. İşin konu kısmını da verimi fazla kaybetmeyecek şekilde hızlıca halletmeye çalış gerekirse 2X de izle çünkü video izlemek çok zaman kaybettiriyor.

Tabii bu hedef için bence bunlara gerek yok hedefini yükseltmeni öneririm önce.

Hocam hedefim TYT'de 200k.

Herkesin seviyesi aynı değil. Öncelikle bunu anlamak gerekiyor. Daha önceden sınav tecrübesi olan birisi 1 aylık hızlandırılmış bir kampla da halledebilir ama yeni başlayan birisi için aylar sürer. Seviyenize ve çalışmanıza bağlı ne kadar süreceği. Tüm konuları üstünkörü çalışıp bitirdim de diyebilirsiniz ama nete dönüştüremezsiniz falan filan. Nasıl bitirdiğiniz de çok önemli. Bana sorarsan uzun sürsün ama iyi olsun derim. Süreyi çok kısaltmaya çalışma. Çok tecrübe ettim çünkü, konuları hızlıca detaysız bir şekilde geçip matematikte 20 netlerde tıkananı. Sonra sene içerisinde debelenip duruyor ama aynı yerde kalıyor. Konulara tekrar dön vs. daha fazla süresi heba oluyor. Halbuki denemelere biraz daha geç geçseydi ama konuları detaylı işleseydi belki de 35+ netlere çıkacaktı matematikte vs.

Benim lisede bir arkadaşım vardı, çocuk asla ders çalışmıyorum derdi çevresine. Halbuki okulda dersi pürdikkat dinler ve notları eksiksiz tutardı. Çocuk, okulda ders dinlemeyi ders çalışmak olarak saymıyordu. Bazısı ise direkt okulda kafasını sıraya yaslardı, sadece kopyayla geçerdi vs. şimdi sen o adamla aynı kefede misin? Egoistsin yani. Bu yüzden bazı egoist insanlar "ben çalışmadan şuraya geldim" derse inanma. Zeka sadece anlamanı kolaylaştırır, çalışma saatini düşürebilir ama çalışmadan olmaz bu işler. Burada bazıları da 3 ayda falan bitiyor dese de seviyene bağlı. Yoksa üniversiteye gidip şubat sonunda tekrar sınava girmeyi düşünüp derece yapanı da gördüm. Bu normal birisi olsa asla yapamaz ama önceden tecrüben varsa yapabilirsin. 3 ay tamam da hangi kişi için 3 ay? Sen daha önce sınava çalışıp tüm konuları bilmiş halinle bunu dersen yanlış olur. Ben tavsiye verirken aynı zamanda ben ilk sınava çalışırkenki halimi de kefeye koyuyorum. Şimdiki aklım halleder ama o zamanki aklım halleder mi bunu sorguluyorum.

Yani belki 10 aydan çok daha kısa da sürebilir ama belki tempona ve seviyene de bağlı olarak 10 aydan fazla da. Ne kadar doğru ve isabetli çalıştığına da bağlı tabi. Tavsiyem, günlük ödevlendirmesi olan, internette ders kampı yapan hocalardan gitmen. Bıyıklı Matematik gibi. Kaynağı ise 345 seçebilirsin. İlla hocaların dediğini alma ama kamp kitaplarını al tabii ki.

Hocam hedefim TYT'de 200k.
200k hedef çok basit. Kendini bu kadar düşük seviyeye şartlandırma. Bazen imkansızı hayal et. Hedefin gerçekleşmeyebilir ama seni yukarı çekecek olan da odur.

Absürt bir örnek vereceğim ama mesela dışarıda çişim geldiğinde ve eve doğru yürüdüğümde hep apartmanın çevresinde patlama noktasına gelirim. Belki evim daha uzak olsaydı, 20 dakika daha fazla sürseydi, yine evin yanında patlama noktasına gelirdim. 20 dakika daha fazla sürmesi pek etkilemezdi. Pskolojik yani olay. Yani süreden bağımsız beynim artık vardığımı düşündüğünden o baskıyı yapıyor. Bu her konuda geçerli. Sen kendini 200k'ya şartlandırırsan 200k'dan bir milim ilerleyemezsin ve belki de istediğin yer 195k'da kapatır ve hayallerin suya düşer. Hedefini hep imkansıza yakın koy.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…