10 bin TL 2K 240 Hz monitör önerisi

Bugr1styK

Hectopat
Daha fazla  
4070 7600 ikilisine 10K civarı monitör önerebilir misiniz?

240Hz diye VA panel almanızı tavsiye etmem. Bende VA panel kullandım parlaklık konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

27 inç versiyonu 380CD 32 inç versiyonu 410CD civarı parlaklık sunuyor. İkisi de ortalamanın üstünde. 250CD VA monitörde var 400CD VA monitörde var. Neredeyse 2 katlık fark yani. Kötüsünü kullandıysanız bizim yapabilecek bir şeyimiz yok.

OLED monitör de kullanıyorum ama bu bütçeye IPS daha mantıklıdır. Samsung markasını kullanıyorum bu arada. Zaten bütçe biraz daha artarsa IPS de önermem OLED varken.

240Hz diye VA panel almanızı tavsiye etmem. Bende VA panel kullandım parlaklık konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

Benim arkadaşta var çok göz yoruyor demişti.

OLED monitör de kullanıyorum ama bu bütçeye IPS daha mantıklıdır. Samsung markasını kullanıyorum bu arada. Zaten bütçe biraz daha artarsa IPS de önermem OLED varken.

Bu bütçedeki en iyi monitör bu.
Parlaklığı yüksek.
Renk gamutu 8-10k civarında satılan IPS'ler ile yarışır düzeyde.
Tepki süresi çok iyi.
Kontrast'ı VA olmasından ötürü yüksek.
10 bit 240Hz verebiliyor.
Tizen işletim sistemi var (TV olarak kullanabilirsiniz)
UFO testini merak edenler için. IPS'ten bile net gösteriyor. Bir miktar Black smearing var ama önemsiz düzeyde.

Bende OLED kullanıyorum konuyla ne alakası var onu da anlamadım?

VA paneldeki ghosting sorunu beni OLED almaya yönlendirmişti oyüzden çok tavsiye edemiyorum. Aynı şekilde IPS de çok masum değil zaten.

VA paneldeki ghosting sorunu beni OLED almaya yönlendirmişti o yüzden çok tavsiye edemiyorum. Aynı şekilde IPS de çok masum değil zaten.

Ghosting minimum düzeyde bu monitörde. UFO testini bile paylaştım buna rağmen ghosting sıkıntı olur gibi konuşman saçma olmuş. Bence sen monitör önerme. Ezbere bilgilerle geliyorsun çünkü. Ayrıca onlarca kişiye aldırdım bir tanesi bile ghosting'ten rahatsız oluyorum demedi, aksine ghosting fark edemedim dediler. Bunun sebebi çok hızlı bir panel kullanması zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…