10 bin TL 3D yazıcı önerisi

yucelgoktepe2005

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Maximum 10bin TL olacak şekilde 3D yazıcı alacağım. Hiç anlamıyorum makinelardan.
Ender 3 V3 SE önerdi birkaç kişi. ELEGOO'nun bir modelini diyen de oldu.
Ender 3 V3 SE'in fiyatı çok güzel geldi bana.
Biraz üstüne koyup alabileceğim ELEGOO neptune 4 Pro aradaki fiyat farkına değer mi?
Yazıcı önerilerinizi bekliyorum.

Bu fiyat bandında aldığınız çoğu makine sizi uğraştıracaktır.
Çünkü bu hobi işi biraz masraflı ve yorucudur günün sonunda en iyi modelleri bile alsanız bir sorun çıkabiliyor ve uğraşmanız gerekiyor.

Bambulab A1 Mini modeline bakın. (Combo olmayan sadece makine olanı)
A1 Miniler 10k civarındadır ve bu fiyata alıp en az sorun yaşayacağını tahmin ettiğim cihaz bu ,
180mm³ baskı hacmine sahip. İleride combo modeli ile çok renkli bası alabilirsiniz.

Eğer biraz daha uygun fiyat ve biraz daha uğraşı göz önüne alırsanız Artillery Sidewinder X4 Pro alabilirsiniz. Bu makine kağıt üstünde daha iyidir fakat biraz daha uğraş gerektirebilir ve çok renkli baskı desteği bulunmamakta.

Bana soracaksan elegoo önermem. Piyasada hep eski nesil makineleri var bu saatten sonra pom wheels dediğimiz teker ve profil kullanan yazıcılar alınmaz.

Önerdiğim iki yazıcı da açık kasa yani abs , asa gibi materyalleri basmakta çok zorluk çıkartır.

Öncelikle teşekkür ederim uzun araştırma sonucu öneriniz üzerine dün artilerry x4 plus aldım. (Pro alacaktım fakat çok fiyat farkı olmadıgını görünce almısken büyük alayım dedim). Yazıcıdan memnunum birkaç baskı aldım çok hızlı ve güzel basıyor benim hiçbirşey bilmememe rağmen. Hazır dosyayı thingiverse den indirdiğim gibi yazıcıya atıyorum ayar yapmadan ona rağmen baskılar güzel. Ancak ilk baskımı alırken şu dikkatimi çekti: benim filamentim beyaz fakat nozzle dan ilk baskıda sarı bir renk cıktı. Küp bastım altı sarı cıktı anlamadım. Acaba bana iade li ürün satılmış olabilirmi?
Neden böyle?
Porima3d.com dan aldım.

Dosya Ekleri

• 20250122_003810.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 40
Filament ile ilgili bir sorun değildir. Fabrikada üretim bandında yazıcının çalışıp çalışmadığını test etmiş olabilirler. Can sıkacak bir durum yok. Yazıcı size iadeli gelmiş olsa anlardınız zaten.

Hotendinize partikül değmesin , tıkanmadan güle güle kullanırsınız umarım.

Abs ve asa filament önermem bu arada çünkü baskı esnasında zehirli buhar oluşturuyor.Ayrıca büyük baskılarda tablayı büküyor zarar veriyor ya da tablaya yapışmıyor. Anca ekstra bir kap alıp içine koyup dışarıdan izole edip öyle basabilirsiniz. Dün abs ile büyük bir baskı denedim sabah uyandığımda tabla kalkıp gitmiş ve yamulmuştu. Ayrıca sökerken pei kaplamayı da kaldırdı.

Sağlamlık için Petg tercih edebilirsiniz ama onu da basması zor. Ortam sıcaklığının , baskı ayarlarının uygun olması gerekiyor vs vs.

Normal baskılarda Pla sizi üzmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…