Gamepower Iceberg 240 RGB CPU Sıvı Soğutma 240MM Ryzen Uyumlu
Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB 7200RPM 256MB Sabit Disk
LG 29WK600 29" 5MS 75Hz HDR FreeSync (2560 X 1080) WFHD IPS Gaming Monitör
Gamepower Horizon Gaming 4*120MM RGB Fanlı Temperli Cam Yan ve Ön Panel Mid ATX Kasa Kumanda ile RGB Aydınlatma Kontrolü
XPG Spectrix S40G 512 GB 3500/2400MB/s 3D NAND RGB PCI-e Gen3x4 M.2 2280 SSD Disk - AS40G-512GT-C
Merhaba arkadaşlar. Son 10 gündür, 10 bin TL bütçe ile bir sistem toplamak için bayağı bir araştırma yaptım. Dün gece ince hesaptan yukarıda belirttiğim sistemi sipariş ettim. Parçaların hepsini sitenizdeki konulardan, tek tek araştırarak karar verdim. Kendim daha yeni üye oldum. Kafamda acaba sistem uyumlu oldu mu diye soru işaretleri kaldı. Sistem daha toplanmaya başlamadı. Değiştirmem gereken yerler var mı diye, size danışmak istedim. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Özellikle SSD kartı ile biraz önce sorun yaşandığını öğrendim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Sistemi 13 yaşındaki oğlum için topladım. Oyun bilgisayarı olarak. 4-5 sene idare edecek bir sistem toplamaya çalıştım. Toplamadan önce burada sizlere danışmalıydım. Bu konuda haklısın ama inan parçaları tek tek araştırmaya o kadar kaptırmışım ki kendimi, aklıma hiç gelmedi. Ama bugün sipariş ettiğim yere kasa değişimi için aradığımda, daha önce seçmiş olduğum kasayı değiştirmek istediğimi söylediğimde yardımcı oldular, kasayı değiştiler. Önerilerinize göre yarın tekrar değişim için şansımı denerim. Ekran kartı için MSİ modelini mi tavsiye ediyorsunuz? Başka tavsiyeleriniz var mı?
13 yaşındaki oğlunuz için topladıysanız işlemci ağırlıklı render vb. işlere ihtiyaç duymayacağınızı varsayıyorum. Ryzen 7 3700X tabii ki daha performanslı ve uzun vadeli bir tercih olur ama şu an Ryzen 5 3600'ün besleyemeyeceği ekran kartı yok gibi, hele ki RTX 2060 seviyesinde bir karttan bahsediyorsak. O yüzden iki işlemci arasında Ryzen 5 3600 tercih edip aradaki fiyat farkını daha iyi bir ekran kartına ayırmanız bence daha iyi olur.
Hepsi 9158 TL tutuyor. Bu sistemle daha yüksek performans alırdınız. Hatta ekran kartı illa ki Nvidia olması gerekirse bile 2060'dan daha iyi bir şey (en azından 2060 Super) alınabilirdi o paraya.
Şu da var, X570 chipset anakart PCIe 4.0 desteği ve çok daha performanslı işlemciler için güç desteği sağlaması dışında oyun için size çok bir şey katmayacaktır. X470’e bile gerek yok B450 dahi yeter (çift ekran kartı desteği dışında arada fark yok). MSI Tomahawk Max size fazlasıyla yeter aslında, isterseniz overclock da yaparsınız.
Dediklerin mantıklı geldi. Sistemi sipariş vermeden önce size danışmamak ile büyük hata yaptım. Pazartesi günü ince hesap müşteri hizmetleri ile görüşüp değişim talep edeceğim. Eğer kabul görürse yukarıdaki kartlardan hangisini tercih etmeliyim. Tercihimi NVİDA dan yana kullanmak istiyorum. Tabiiki başka bir seçenekte sunabilirsiniz. Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim
Kafam o kadar karıştı ki anlatamam. 3 gündür sadece ekran kartı bakıyorum. Şimdide ventus modeli için çoğunlukla kötü yorumlar yapılmış. Maksimum 3500-3700 TL bütçe ile ne alayım, bana söyleyin bende onu alayım. Yoksa çıkamayacağım bunun içinden.