10 bin TL monitörsüz 2. el dahil sistem toplama tavsiyesi

MECHİRON

Hectopat
Daha fazla  
Sistem işlemci ağırlı olursa daha iyi olur sonra daha iyi bir ekran kartı alabilirim, sistem toplama amacımda meslek lisesinde bilişim bölümüne gideceğim. Bölümde başarılı olmak için evde kendini geliştirmen gerekiyor, bu yüzden ağır yazılım programlarını kaldırabilecek bir sistem lazım. Bütçeyi 1-2 bin oynatabilirim.

Hocam bütçe düşük biraz R5 5500 B450 16GB ram 1660 superli bir sistem toplayabilirsiniz sanırım bu parçaların muadillerine falan bakarak yapın 5600 ikinci eli sıfırına yakınken 3600 ikinci eli uygun fiyatlarda bulabilirsiniz biraz araştırarak yapmanızı öneriyorum size direk sahibinden link atmak istemem çok fazla dolandırıcı oluyor dikkat edin.

Hocam bütçe düşük biraz R5 5500 B450 16 GB RAM 1660 Super'li bir sistem toplayabilirsiniz sanırım bu parçaların muadillerine falan bakarak yapın 5600 ikinci eli sıfırına yakınken 3600 ikinci eli uygun fiyatlarda bulabilirsiniz biraz araştırarak yapmanızı öneriyorum size direk sahibinden link atmak istemem çok fazla dolandırıcı oluyor dikkat edin.

RX6600 ekran kartı nı önerir misin?

Yalnız benim anlamadığım bir nokta var, iyi işlemcili bir cihaz mı istiyorsunuz yoksa dengeli bir cihaz mı? R5 5500 fena değildir ama ileride ne kadar yükseltme yapabilirsiniz belli olmaz yine işlemci değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Ortalam fiyatı nedir hocam 2.el de ortalamanın altında bir sürü var mining gibi olaylar yüzünden falan mı ucuza satılıyor.

Aslında o kart piyasaya çıktığında mining ölmek üzereydi sanırsam, kart 8 GB şu anda soru işareti bırakıyormuş 8 GB modeller(acaba ileride yeter mi diye), bir de AMD ekran kartı zaten NVIDIA'dan ortalama %30 daha ucuz oluyor. Bu arada R5 5600 +RX6600 hazır sistem(sıfır) 16.5k idi, yani 4K üstü bu kart için ikinci elde zaten absürt rakamlar.

Yalnız benim anlamadığım bir nokta var, iyi işlemcili bir cihaz mı istiyorsunuz yoksa dengeli bir cihaz mı? R5 5500 fena değildir ama ileride ne kadar yükseltme yapabilirsiniz belli olmaz yine işlemci değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Benim için işlemci daha önemli sonradan ekran kartı değişirim ama biraz ekran kartıda dengeli olması lazım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki gibi bir sistem toplamak var aklımda aslında.

Buradada zaten anakart gibi parçaları sıfırdan almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı