10 bin TL'ye kadar 1440P monitör önerisi

Bütçe
10 bin TL'ye kadar.
Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
8.150
Makaleler
7
Çözümler
208
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an aktif olarak Lenovo Legion R25i-30 modelini kullanıyorum ve uzak mesafeden (1 buçuk metre civarı) oyun oynarken veya dizi-film izlerken çok küçük kalıyor. Ben de bu sebeple 27-32 inç civarında yeni bir monitör aramaya başladım, elimdeki monitörü ikinci monitör olarak tutmaya devam ederim muhtemelen. Elimde 4K için yeterli bir ekran kartı olmadığından 1440P'ye daha sıcak bakıyorum.

Edit: Maalesef yazdığım modelin fiyatı yanlış girilmiş, ben de şimdi fark ettim. Ne güzel ucuz monitör diye sevinmiştim. Artık bu durumda sizden bütçeme uygun 1440p 27-32 inç arası tercihen siyahları iyi gösteren bir monitör öneri bekleyeceğim.

Bu arada önceliğim uzak mesafeden kullanmak olduğundan daha büyük ekran daha avantajlı olur diye düşündüm. 32 inçlere çıkıldığında 60 Hz üstü model bulunamıyordur muhtemelen, her ne kadar sadece dizi film izleyip hikayeli AAA oyun oynayacak da olsam 60 Hz yeterli gelir mi bilmiyorum.

@bluerr
 
Son düzenleme:
O modellerde aşırı ghosting var diye duymuştum.

VA panel olduğu için normaldir. IPS olarak pek model bulamadım. Bulduysam ya kötü model ya da bütceyi aşıyor. 60Hz almanızıda tavsiye etmem o mouse takılması bile deli ediyor.


Gigabyte var. 250CD parlaklıgı bir tık daha düşük. G sınıfı yine. Ama sRGB %120 olarak iyi diyebiliriz eğer epey sitesi bilgileri doğruysa.
 
Bu bütçede 2k 32inç olarak pek seçenek yok. Hatta genel olarak bu boyutta pek seçenek yok. 2-3 model gördüm ama onlarında incelemesini bulamadım. Risk almak mantıklı olmaz. 27inç daha mantıklı olacaktır.

Va olarak:

IPS:

Eğer indirime girerse bu da iyi.

Film odaklı kullanacaksanız AG275QXN nin kontrast oranı daha yüksek olduğu için içerik tüketiminde IPS'e göre daha iyi performans gösterecektir. Ayrıca renk gamutu ve parlaklığı da yüksek bir model.
 
Aktif olarak kullanmakta oldugum bir monitör çok çok iyi memnunum sadece pivot olmaması kötü bende zaten monitörü satın alırken North Bayou monitör standıyla beraber satın aldım işimi hayli hayli görüyor hayırlı olsun.


Dragos markasına gitmeyelim hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Neden hocam?
 

Hocam bu paraları bağlarken daha köklü ve test edilmiş markaları tercih etmek genellikle daha güvenli bir seçim olur. Dragos markasını birkaç kere duydum sadece bana sanki Izoly Turbox gibi bir marka havası veriyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…