10 bin TL'ye kadar 2K 144HZ-180Hz arası IPS 24 veya 27 inç monitör önerisi

Bütçe
Maksimum 10.000 TL
IPS panellerde 1ms ve altı beklemeyin. MPRT ayarı düzgün çalışan monitör sayısı bir elin parmağı kadardır. MPRT 0.5ms yazarlar çünkü pazarlama taktiğidir.

Eki Görüntüle 2478498

OLED panellerde 1ms ve altını bekleyin.

R27QE de 30 dakika mevzusunu ilk defa duyuyorum. R25F-30 da vardı bu durum. 4ms IPS için oldukça iyi bu arada.

R27QE için 30 dakika olduğunu nereden gördünüz? Ben incelemelerde veya kullanıcı yorumlarında 30 dakika olduğuyla alakalı bir şikayet görmedim çünkü.
bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın rekabetçi oyunlarda 1ms ve 4ms çok farkeder mi hz önemli evet ama ms muhabbetini çok detaylıca araştırmamıştım tabiki düşük olması tercihim olur. öyle aman aman tryhard oynamıyorum fakat 1 ms dediğiniz gibi pazarlama stratejisi gibi ve insanı çekiyor. bundan dolayı sırf şuan va panele yönelesim geldi görüşünüz nedir? 4ms yeterli midir? ipsten devam mı? 1 ms'e kıyasla çok gecikme olur mu? neyi etkiler pek bilmiyorum

Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın rekabetçi oyunlarda 1ms ve 4ms çok fark eder mi Hz önemli evet ama ms muhabbetini çok detaylıca araştırmamıştım tabii ki düşük olması tercihim olur. Öyle aman aman tryhard oynamıyorum fakat 1 ms dediğiniz gibi pazarlama stratejisi gibi ve insanı çekiyor. Bundan dolayı sırf şu an VA panele yönelesim geldi görüşünüz nedir? 4ms yeterli midir? İpsten devam mı? 1 Ms'e kıyasla çok gecikme olur mu? Neyi etkiler pek bilmiyorum.

En yavaş panel türü VA'dır.

IMG_2916.png

XG27Acs'nin yarım ms gerisinde. Aradaki farkı yüksek ihtimalle anlamazsınız bu arada. Fiyat farkını da hesaba katarsak normal bir durum.

4ms yeterlidir. OLED olmadığı sürece 1ms ve altı LCD panellerde çok zor. 540Hz TN falan bakmanız lazım. Onlar ancak verebilir. Benim monitör 0.2ms çıkıyor mesela. Hareket halinde hiç bulanıklık yok.

Bu arada 360Hz IPS ve TN monitörlerin bile 1ms veremediği yerde bu monitörden 1ms beklemek saçma olur. IPS monitörlerin ortalaması 6-7ms civarıdır. 4ms gayet iyi bir değer. Ben 4ms ve altındaki LCD monitörlere hızlı diyorum şahsen. 5-6ms civarına ortalama diyorum. 6ms üstüne yavaş diyorum. Markalar 0.5ms vs yazıyor ama, her denilene inanmamak lazım.

Desktop Screenshot 2025.04.26 - 21.50.38.85.png

Son düzenleme:
En yavaş panel türü VA'dır.

Eki Görüntüle 2478578

XG27Acs'nin yarım ms gerisinde. Aradaki farkı yüksek ihtimalle anlamazsınız bu arada. Fiyat farkını da hesaba katarsak normal bir durum.

4ms yeterlidir. OLED olmadığı sürece 1ms ve altı LCD panellerde çok zor. 540Hz TN falan bakmanız lazım. Onlar ancak verebilir. Benim monitör 0.2ms çıkıyor mesela. Hareket halinde hiç bulanıklık yok.
aldığım asusta 1 ms güya ama hiç test yapmadım dediğiniz gibi satış stratejisi o zaman. pekala önerilerinizi dikkate alıp lenovo alacağım hafta başında. teşekkür ederim değerli bilgiler için. ileride oled'e geçebilmek dileği ile

Aldığım ASUS'ta 1 ms güya ama hiç test yapmadım dediğiniz gibi satış stratejisi o zaman. Pekala önerilerinizi dikkate alıp Lenovo alacağım hafta başında. Teşekkür ederim değerli bilgiler için. İleride OLED'e geçebilmek dileği ile.

Rica ederim. OLED bambaşka bir dünya umarım geçersiniz. Asus %99.9 1ms değil. 1ms LCD monitör gördüğümü hatırlamıyorum ben. Monitors unboxed yüzlerce monitör incelemesi yaptı. IPS paneller için ortalamasını alıp paylaştılar. Paylaştığım resmiden de görebilirsiniz. 6.9ms çıkmış IPS panellerin ortalaması.

G5 VA'dan uzak dur. G65B ile arasında dağlar kadar fark var. R27QE almanı öneririm. Ölü piksel çıkmaya meyilli bir monitör ama, resmi Hepsiburada satıcılı. Ayrıca fiyatı çok uygun. Hem kaliteli hem ucuz. Tek eksisi kalite kontrol sorunu diyebilirim. En azından iade/değişim konusunda Hepsiburada kolaylık sağlıyolar.
dostum tekrar rahatsız ediyorum da yarın alıcam monitörü. vatanda bunu buldum

internette r27qe diye arattığımda y27-30 videoları çıkıyor bu monitörler aynı mı? eğer öyleyse gidip vatandan alayım diyorum hem beklemem hemde kargoda sıkıntı çıkmasın şimdi

dostum tekrar rahatsız ediyorum da yarın alıcam monitörü. vatanda bunu buldum

internette r27qe diye arattığımda y27-30 videoları çıkıyor bu monitörler aynı mı? eğer öyleyse gidip vatandan alayım diyorum hem beklemem hemde kargoda sıkıntı çıkmasın şimdi
stokta yokmuş zaten. alıcam internetten yapıcak bir şey yok. var mı ona yakın vatanda veya media marktta bulabileceğim bi monitör 27 inç en az 165hz olan kaliteli ortalama 7-8k bandında

Dostum tekrar rahatsız ediyorum da yarın alacağım monitörü. Vatan da bunu buldum.

İnternette R27QE diye arattığımda Y27-30 videoları çıkıyor bu monitörler aynı mı? Eğer öyleyse gidip Vatan'dan alayım diyorum hem beklemem hem de kargoda sıkıntı çıkmasın şimdi.

Stokta yokmuş zaten. Alacağım internetten yapacak bir şey yok. Var mı ona yakın vatan da veya MediaMarkt'ta bulabileceğim bir monitör 27 inç en az 165Hz olan kaliteli ortalama 7-8k bandında.

Hayır aynı monitör değil. Y27-30 2023 yılında çıkmış, ismi ve özellikleri farklı olan bir monitör. Kalitesiyle alakalı bilgim yok.

Rica ederim. Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapmayı unutmayın.
Hocam monitör elime ulaştı. 240 hz ye çektim oyun modunda. Yanıt süresi diyor. Tepki süresiyle aynı sanırım. Sol altta. Onu mu standart yapayım? Neden düşürmemi önerdiniz?

Hocam monitör elime ulaştı. 240 Hz'ye çektim oyun modunda. Yanıt süresi diyor. Tepki süresiyle aynı sanırım. Sol altta. Onu mu standart yapayım? Neden düşürmemi önerdiniz?

Standart yapmalısınız. Daha yüksek ayarlarda inverse ghosting oluyor çünkü.
Desktop Screenshot 2025.04.30 - 19.49.52.55.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı