Denizius124
Hectopat
- Makaleler
- 3
Huawei alma riskine değmez. Uygulamaların çöktüğü, bazen de çalışmadığı ile ilgili duyumlar alıyorum. Çalışmayan uygulamaları arama motoru ile internet üzerinden çalıştırdıklarını ve sorun olmadığını söylüyorlar ancak bence o kadar para verip de bu zahmete girmeye gerek yok.
9-10 bin para verip Huawei alacağına 3-4 daha koyup iPad/Samsung almak daha akıllıca olacaktır. Eğer amaç sadece video izlemekse ve ileride not tutma gibi bir plan yoksa POCO pad (kalemi olmasa bile) daha mantıklı.
Huawei alma riskine değmez. Uygulamaların çöktüğü, bazen de çalışmadığı ile ilgili duyumlar alıyorum. Çalışmayan uygulamaları arama motoru ile internet üzerinden çalıştırdıklarını ve sorun olmadığını söylüyorlar ancak bence o kadar para verip de bu zahmete girmeye gerek yok.
9-10 bin para verip Huawei alacağına 3-4 daha koyup iPad/Samsung almak daha akıllıca olacaktır. Eğer amaç sadece video izlemekse ve ileride not tutma gibi bir plan yoksa Poco Pad (kalemi olmasa bile) daha mantıklı.
iPad 9, 11-12 bin TL arasında ve her öğrenciye yetebilecek cinsten. Tab S9 FE de benzer fiyatlarda, daha güncel. Yani Huawei ile neredeyse aynı fiyat ve içerisindeki uygulamalar sorunsuz çalışıyor.Bence bu bütçede kalemli olarak en iyi alternatif Matepad modelleri olur. Bütçe artsa bile zaten İPad modellerine 20.000 altı bütçelerde yönelmek biraz fanteziye kaçıyor. Zaten bütçe 3000 5000 artsa bile alınacak en iyi Samsung tablet S9FE olur ki o da Exynos 1380 ile geliyor. Yine ahım şahım bir yonga seti değil. Ve konu sahibine belirtmek gerekirse 10.000 lira gibi bir bütçede üniversitede bile götürecek bir tablet bulmak imkansız. Bunun için çizgiyi Android'de Tab S9 modeline, İOS'da ise Air 5 modeline çekmek gerekir. Bir öğrencinin kaleme her zaman ihtiyaç duyacağını düşündüğüm için Matepad doğru bir tercih olur sizin için.
İş görmesi ayrı mevzu hocam. Matepad modeli de gayet iş görür. Ancak İPad 9 un yonga seti eskidi artık ve günümüz şartlarında zaruri değilse alınmaz bence. Aynı şekilde Tab S9Fe modeli de gayet iş görür ama içinde Exynos 1380 var. Bence 10.000 liraya Matepad almak ile 15.000 liraya S9Fe almak ya da İPad 9 almak arasında hiç bir fark yok.iPad 9, 11-12 bin TL arasında ve her öğrenciye yetebilecek cinsten. Tab S9 FE de benzer fiyatlarda, daha güncel. Yani Huawei ile neredeyse aynı fiyat ve içerisindeki uygulamalar sorunsuz çalışıyor.
Ayrıca üniversitede PDF, not tutma ve video izleme için iPad 9 kullanıyorum ve gayet de işimi görüyor. İlla iPad Air veya Tab S9 alınmasına gerek yok.
Eğer Android tablet alırsan genelde daha geniş ekranlara sahip oldukları için video izlemeye daha elverişli olur. Ancak eksi yönü de PDF ve slaytlarda ekran 16:10 olduğu için çok da efektif olmaz. IPad'de ise tam tersi.
YKS'ye çalışırken PDF ile çok işin olacağını düşünmüyorum ancak üniversiteyi de düşünüp iPad 9/10 alabilirsin. Sonradan da bir kalem alırsın.
PDF'lerde soruların yanına vs. kalemle yazılacak yazılar çok büyük kalmıyor mu? Eğer kalmıyorsa belki kalemli bir model bakabilirim.YKS için PDF'ler çok kullanıyorlar. Telegram gruplarından bütün kitapların PDF hali bulunabiliyor.
PDF'lerde soruların yanına vs. kalemle yazılacak yazılar çok büyük kalmıyor mu? Eğer kalmıyorsa belki kalemli bir model bakabilirim.
hocam eskidi dediğiniz a13 çipi hâlâ önerdiğiniz matepaddan %30 daha iyi matepadla ipad 9 u da nerdeyse aynı fiyalara bulabiliyorsunuz üstüne üstlük iosun da daha stabil ve uyumlu olduğu zaten bilinen bir şey matepadde google servisleri de yok diye biliyorum tabi uğraşıp bi şekilde kurulabilir ama hem para verip hem de bunlarla uğraşmak ne kadar makul. matepadın tek artısı içinde kalem çıkıyor olması onun dışında ipad 9 her türlü daha mantıklı bir tercih kalem konusunda da ipad için muadil kalemler var uygun fiyatlara ve gayet iyi işler yapıyorlar.İş görmesi ayrı mevzu hocam. Matepad modeli de gayet iş görür. Ancak İPad 9 un yonga seti eskidi artık ve günümüz şartlarında zaruri değilse alınmaz bence. Aynı şekilde Tab S9Fe modeli de gayet iş görür ama içinde Exynos 1380 var. Bence 10.000 liraya Matepad almak ile 15.000 liraya S9Fe almak ya da İPad 9 almak arasında hiç bir fark yok.
Hocam İPad 9 un üzerine zibil zibil model çıkarttı adamlar. Kasası bile eski tabletin kocaman iphone 6 kullanıyorsun gibi hissettiriyor. Bence biraz güncel kalmakta önemli. Ve hiç bir muadil kalem orijinal kalem performansı vermez.Tabi bakış açısına göre sizde haklısınız.samsung s7 fe ya da s9 fe alabilirsin ipad 9. nesiller de öğrenci indirimiyle 10k civarına düşüyordu en son ben şahsen ipad 9 kullanıyorum bir seneyi geçti öneririm gayet iyi iş görüyor.
hocam eskidi dediğiniz a13 çipi hâlâ önerdiğiniz matepaddan %30 daha iyi matepadla ipad 9 u da nerdeyse aynı fiyalara bulabiliyorsunuz üstüne üstlük iosun da daha stabil ve uyumlu olduğu zaten bilinen bir şey matepadde google servisleri de yok diye biliyorum tabi uğraşıp bi şekilde kurulabilir ama hem para verip hem de bunlarla uğraşmak ne kadar makul. matepadın tek artısı içinde kalem çıkıyor olması onun dışında ipad 9 her türlü daha mantıklı bir tercih kalem konusunda da ipad için muadil kalemler var uygun fiyatlara ve gayet iyi işler yapıyorlar.
Hemde adamlar klavyesine kadar gönderiyorlar.Hocam İPad 9 un üzerine zibil zibil model çıkarttı adamlar. Kasası bile eski tabletin kocaman iphone 6 kullanıyorsun gibi hissettiriyor. Bence biraz güncel kalmakta önemli. Ve hiç bir muadil kalem orijinal kalem performansı vermez.Tabi bakış açısına göre sizde haklısınız.
Yani şahsen bende Matepad fanatiği değilim aslında elmacı bi insanımdır ama matepad bu bütçede daha mantıklı geldi hocam.samsung s7 fe ya da s9 fe alabilirsin ipad 9. nesiller de öğrenci indirimiyle 10k civarına düşüyordu en son ben şahsen ipad 9 kullanıyorum bir seneyi geçti öneririm gayet iyi iş görüyor.
hocam eskidi dediğiniz a13 çipi hâlâ önerdiğiniz matepaddan %30 daha iyi matepadla ipad 9 u da nerdeyse aynı fiyalara bulabiliyorsunuz üstüne üstlük iosun da daha stabil ve uyumlu olduğu zaten bilinen bir şey matepadde google servisleri de yok diye biliyorum tabi uğraşıp bi şekilde kurulabilir ama hem para verip hem de bunlarla uğraşmak ne kadar makul. matepadın tek artısı içinde kalem çıkıyor olması onun dışında ipad 9 her türlü daha mantıklı bir tercih kalem konusunda da ipad için muadil kalemler var uygun fiyatlara ve gayet iyi işler yapıyorlar.