MustlighTR
Megapat
Daha fazla
27 veya 32 düşünüyorum.
Hocam zaten va kullanıyorum sürekli yansımadan dizileri izlerken çok rahatsız ediyor beni o sebepten IPS tercih etmek istedim.Dizi/film ağırlıklı kullanacaksan 32" VA panel olan GS32QC mantıklı olabilir.
Gigabyte GS32QC 31.5" 1 ms 2K Curved 165 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte GS32QC 31.5" 1 ms 2K Curved 165 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte GS32QC 31.5" 1 ms 2K Curved 165 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Ama Photoshop vs. kullanacaksan renk performansı olarak tatmin etmeyebilir, temel düzeyde kullanacaksan problem olmaz. Profesyonel düzeyde kullanacaksan biraz kesenin ağzını açman gerek.
MSI MAG 274QRF QD E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MAG 274QRF QD E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MAG 274QRF QD E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 10.475,03 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bunun dışında 27" 240 Hz VA olarak Odyssey G6 öneririm.
Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" 1 ms 2K Pivot Curved 240 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" 1 ms 2K Pivot Curved 240 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" 1 ms 2K Pivot Curved 240 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Yani şöyle diyebilirim, biraz daha yukarıdan baktığımda monitörden cam gibi yansımaları görebiliyorum. Dizi izlerken görüntüyü bastırıyor ve bazen ışık konumu değişince görüşümü etkiliyor. Sanırım IPS'te bu sorun yokmuş tam bir bilgim yok o sebeptenve yrıca kalitesi daha iyi olduğunu da duymuştum o sebeplerden dolayı IPS tercih etmek istemiştim@MustlighTR Yansıma ile VA'nın alakası yok hocam, bu direkt olarak ekran yapısıyla alakalı, yani mat/parlak ekranla alakalı, bunun yanında maksimum parlaklık da bir etken. Parlaklık ne kadar yüksek olursa yansımalardan da o denli az etkilenirsin.
Eğer kastettiğin şey "Monitöre farklı açılardan baktığımda oluşan renk bozulmalarını görmek istemiyorum." ise o zaman VA panel almamalısın çünkü bu direkt olarak VA panelin eksisi, görüş açılarında bozulma sorunu.
Dediğiniz sorun direkt olarak ekran yapısıyla alakalı hocam, maalesef IPS de alsanız o sorunu yaşayacaksınız. Yapabileceğiniz tek bir şey var, o da maksimum parlaklığı yüksek bir monitör almak.Yani şöyle diyebilirim, biraz daha yukarıdan baktığımda monitörden cam gibi yansımaları görebiliyorum. Dizi izlerken görüntüyü bastırıyor ve bazen ışık konumu değişince görüşümü etkiliyor. Sanırım IPS'te bu sorun yokmuş tam bir bilgim yok o sebeptenve yrıca kalitesi daha iyi olduğunu da duymuştum o sebeplerden dolayı IPS tercih etmek istemiştim