Çözüldü 10 GB RAM 6 GB kullanılabilir gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JustLewn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
10GB RAM var Kingston 1333MHz 4x1 3x2 GB RAM'ler var fakat bilgisayar sürekli 6 GB RAM olarak gösteriyor. RAM'lerin yerini değiştirdim bellek üst sınırını açarak denedim kapatarak denedim hala bir çözüme kavuşmadım.

10GB RAM var Kingston 1333MHz 4x1 3x2 GB RAM'ler var fakat bilgisayar sürekli 6 GB RAM olarak gösteriyor. RAM'lerin yerini değiştirdim bellek üst sınırını açarak denedim kapatarak denedim hala bir çözüme kavuşmadım.
4 GB'ı sisteminiz ve arkaplanda çalışan servisler kullanıyor olabilir.

Birkaç gün önce 10GB'ı tamamen kullanabiliyordum neden birden böyle bir şey olsun ki?

Öyle bir şey imkansız hocam. Siz kullanılabilir RAM miktarından mı bahsediyorsunuz yoksa RAM'in genel toplamından mı?

Öyle bir şey imkansız hocam. Siz kullanılabilir RAM miktarından mı bahsediyorsunuz yoksa RAM'in genel toplamından mı?

Bu fotoğrafta yeni aldığım bilgisayardaki RAM'ler. Eski bilgisayarda 10GB RAM takılı kullanilabilir 5.5GB yazıyor. Nedenini anlamadım.

Fotoğrafını çektim buyurun bu da bahsettiğim bilgisayar.

Dosya Ekleri

• IMG_20231123_192604.jpg
    IMG_20231123_192604.jpg
    132,4 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20231122_220627.jpg
    IMG_20231122_220627.jpg
    341,8 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Bu fotoğrafta yeni aldığım bilgisayardaki RAM'ler. Eski bilgisayarda 10GB RAM takılı kullanilabilir 5.5GB yazıyor. Nedenini anlamadım.

Fotoğrafını çektim buyurun bu da bahsettiğim bilgisayar.

İki ihtimal var 1. sistem anakartı belli bir RAM üstünü kullanmana izin vermiyor (başka türde sorun çıkarırdı ama) 2. işlemciden beslenen APU ekran kartı varsa onu VRAM olarak kullanıyordur. 2. ihtimal daha yüksek bir durum.

İki ihtimal var 1. sistem anakartı belli bir RAM üstünü kullanmana izin vermiyor (başka türde sorun çıkarırdı ama) 2. işlemciden beslenen APU ekran kartı varsa onu VRAM olarak kullanıyordur. 2. ihtimal daha yüksek bir durum.

Format öncesinde 10GB RAM'in tamamını kullanabiliyordum. Formattan sonra böyle bir problemle karşılaştım, herhangi bir sistemle ilgili değişiklik yapmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı