10 Liralik ve 400-1000 Liralik Windows Lisanslari Arasindaki Fark

Yer
Muğla / Bodrum
Daha fazla  
Meslek
Lojistik
Merhaba.

Bu windows 10 lisanslari arasinda bu kadar fark olmasinin sebebi nedir?

10 liralik lisanslar haftalik mi, gunluk mu?

Sınırsız. Al kullan en fazla iptal ederler tekrar alırsın. Ama 3 5 yıldır kullananlar var.

Son düzenleme:
Merhaba.

Bu windows 10 lisanslari arasinda bu kadar fark olmasinin sebebi nedir?

10 liralik lisanslar haftalik mi, gunluk mu?

Ucuz olan Windows 10 tek kullanımlık ve kutusuz gelmektedir.
Yani tek bir bilgisayar için kullanım şartı vardır.
Diğeri ise kutu, cd vb. şeyler ile gelir.

Dostum ucuza satılan keyler, şirket bilgisayarında kullanılmak üzere oluşturulan oem keylerdir. Sadece ilk kullanıldığı anakartta çalışacaktır. Örneğin -A- bilgisayarına girdiğin bir kodu -B- bilgisayarına geçtiğin vakit kullanamazsın. -A- bilgisayarına format atarsan aynı kodu tekrar kullanabilirsin. Orjinal keyden 2 farkı var bildiğim kadarıyla, birincisi ilk anlattığım olay, ikincisi ise keyi girdiğin vakit şöyle görürsün sistemde "Windows 10 Pro Education" ... Her neyse uzun söz kısası al kullan, patlarsa yenisini al her halükarda daha karlı bence . Yasa dışı değil diye biliyorum üstelik...

Bir sürü konu açıldı bununla ilgili. Yani herhangi bir fark yok. Tek fark birisini yasal olarak elde ediyorsun, diğerini yasal olmayan yol ile. Ama kullandığınız key her ikisinde de orjinal.

Ayrıca alınan key OEM felan değil. Genelde RETAIL oluyor ve birden farklı bilgisayarda kullanabiliyorsunuz.

@wibbly Dostum son 3 ayda 3 defa kullandım. Direk cevap verme istersen. İlk aldığım keyi diğer 2 bilgisayarda denememe rağmen kabul etmedi. Sonraki aldığım keyi'de yine 3. bilgisayarda denedim oda olmadı. Sen al farklı bilgisayarlarda kullanmaya devam et hadi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…