10 Liralik ve 400-1000 Liralik Windows Lisanslari Arasindaki Fark

Size öyle denk gelmiş olmalı ya da sizin kullandığınız OEM key idi. Yani ben aldığım RETAIL key’i iki farklı bilgisayarda kullandım. @curiousoftech cmd komutunu açarak slmgr /dli yazarsanız, lisans durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben birden fazla bilgisayara yükledim yaklaşık 2-3 senedir hiç bir sorun yok.

Ben bilgisayar topladığım zaman 15 tl ye Windows 10 Pro Key almıştım. Ancak bilgisayara format atınca gitti, sonra biraz araştırdım ve cd'li 800tl ye windows 10 Home aldım, cd si bir işime yaramadı ancak Key Anakarta kaydoluyor bilgisayarı formatlasanız dahi Tekrar Home kurduğunuz takdirde Key girmeden otomatik olarak lisanlı oluyor anakarta kayıtlı olduğu için...

Ya o kaba ağzına rağmen şu adam şöyle güzel bir cevap vermiş bizlere bir şey yazmak düşmez ama bende aldım 2 bilgisayarda kullandım. Demek ki neymiş sen her ay key almaya devam et hadi. @curiousoftech

@alper9335 Dostum bu durum hakkında bir çok forum sitesinde konu açılmış. "Ayrıca key OEM falan değil. " çok iyi bir üslüp bende karşılığını verdim. Yanlış bilgi vermedim. İnsanların kafası nasıl çalışıyor bilmiyorum fakat bir key 10-15 TL gibi bir fiyata satılıyor, diğeri ise uçuk bir fiyata. 10-15 TL ye aldığın keyleri alırken sitede, "1 bilgisayarda kullanabilir" ısrarla vurguluyorlar hala buraya gelmiş kavga ediyoruz ben anlamıyorum cidden. Gerek yok böyle şeylere. Dürüst olmak gerekirse ben aldığın keylerin bir başka bilgisayarda daha kullanımına izin verildiğini düşünmüyorum. Benim bahsettiğim keyin linkini bırakıcam zaten. Her neyse kusura bakma @wibbly...

Örnek link : ePttAVM - Microsoft Windows 10 Pro Dijital İndirilebilir Lisans

Microsoft bu keyleri donanım kimliği ile saklar. O makineye gömülür. Lisans denetimi yapıldığında Microsoft donanım ile birlikte bu keyi sorgular. Aynı makineyse sınırsız sayıda etkinleştirme yapılabilir. OEM ley denir. Çok kez kullandım.

Hatta size bir sır vereyim. Eğer size satılan key etkinleştirme sayısını doldurmamışsa başka bir makinede kullanma şansınız olabilir. Ben denedim olmuştu. Ama şansımı zorlamayı sevmediğim için sık yapmam bunu.

Bencede senin yaşadığın talihsizlik olmuş. Gerçi bende kendi bilgisayarımda kullandığım keyin başka bilgisayarda kullanılmasını istemem. Sonuçta o keyi başka birinede satabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…