10 MB/s internet 1 MB/s gözüküyor

M. Akif

Decapat
Daha fazla  
İnterneti satın aldığımız satıcıya biz 10mb/sn parasını ödüyoruz ancak internet hız testi sitelerinden hız testi yaptığım zaman internet hızı 1mb/sn olarak gözüküyor, bu normal mi?
(Köyde yaşıyoruz altyapı yok ancak yan taraftaki köyde var, bizim evdeki uyduyla oradaki uydu arasında bağlantı kuruluyor oradan da altyapıya bağlanmış oluyoruz, sistem bu şekilde işliyor çok fazla bilgiye sahip değilim)

İnterneti satın aldığımız satıcıya biz 10mb/sn parasını ödüyoruz ancak internet hız testi sitelerinden hız testi yaptığım zaman internet hızı 1mb/sn olarak gözüküyor, bu normal mi?
(Köyde yaşıyoruz altyapı yok ancak yan taraftaki köyde var, bizim evdeki uyduyla oradaki uydu arasında bağlantı kuruluyor oradan da altyapıya bağlanmış oluyoruz, sistem bu şekilde işliyor çok fazla bilgiye sahip değilim)

10 Mb mi yoksa MB mi? 10Mb ise 10/8= 1,25 gibi bir değer gelir.

10Mb/s satın alıp 1Mb/s hız mı alıyorsunuz yoksa 10Mbps satın alıp 1MB/s hız mı alıyorsunuz? Mesele burada değişiyor.

Son düzenleme:
10MB/s satın alıp 1MB/s hız mı alıyorsunuz yoksa 10Mbps satın alıp 1MB/s hız mı alıyorsunuz? Mesele burada değişiyor
Siz her iki durumda da ne olması gerektiğini söylerseniz öğrendiğimde ona göre hareket ederim

Bence modemi resetle
Onlarca kez yaptık onu

10 Mb mi yoksa MB mi? 10Mb ise 10/8= 1,25 gibi bir değer gelir.
Biraz daha açarmısınız, kotasız internet kullanıyoruz download hızı 10mb/sn ancak hız testi sitelerinde testi yaptığım zaman download hızına 1mb/sn diyor

Son düzenleme:
Siz her iki durumda da ne olması gerektiğini söylerseniz öğrendiğimde ona göre hareket ederim.
Yukarıda yanlış yazmışım, düzelttim. Ama gene fark ediyor.

MB/s = Mbps = Megabit/saniye
Mb/s = Megabyte/saniye
1Mb/s = 8MB/s = 8Mbps

Misal 100MB/s (Mbps) satın almış olsanız 100 bölü 8'den 12.5 Megabyte/saniyeye sahip olursunuz.

Eğer 10MB/s satın aldıysanız 1.2 Mb/s sahibi olursunuz. Ama 1MB/s satın alırsanız 0.12Mb/s sahibi olursunuz.

Bazı insanlar bilmediği için karıştırabiliyor, siz de 10MB/s'yi 10Mb/s ile karıştırdıysanız zaten 1.2Mb/s almanız gerekiyor, burada problem kalmıyor.

Fakat siz 10Mb/s yani 80Mbps aldıysanız ve 1Mb/s alıyorsanız problem burada başlıyor.

Yukarıda yanlış yazmışım, düzelttim. Ama gene fark ediyor.

MB/s = Mbps = Megabit/saniye
Mb/s = Megabyte/saniye
1Mb/s = 8MB/s = 8Mbps

Misal 100MB/s (Mbps) satın almış olsanız 100 bölü 8'den 12.5 Megabyte/saniyeye sahip olursunuz.

Eğer 10MB/s satın aldıysanız 1.2 Mb/s sahibi olursunuz. Ama 1MB/s satın alırsanız 0.12Mb/s sahibi olursunuz.

Bazı insanlar bilmediği için karıştırabiliyor, siz de 10MB/s'yi 10Mb/s ile karıştırdıysanız zaten 1.2Mb/s almanız gerekiyor, burada problem kalmıyor.

Fakat siz 10Mb/s yani 80Mbps aldıysanız ve 1Mb/s alıyorsanız problem burada başlıyor.
Ya biz bunu satan adama sorsak adam bizi dolandırıyorsa nerden diyecek. Peki bizim yaşadığımız durum normal ise 120tl fiyat normalmi?

@M. Akif hocam onu şu ekonomik durumda tahmin edemem ben. Hem fiyatlar çok karman çorman hem de gariptir her müşteriye aynı fiyatı sunmuyorlar. Müşteri hizmetlerini arayıp "Benim paketim kaç megabit?" diye sorup 'megabit'in cevabını alırsanız olay çözülmüş olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı