10 milyon Afgan göç edebilir

Hocam o konuda haklısınız. Bu biz 2. vatandaş muamelesi görmeden de halledilebilir. Diyorum ya. Bizim değil siyasetçilerin çözüm bulması lazım. Biz debulsak olur tabii ki. Hem ırk olarak ele almayın. Ona kalırsa Ruslar, Almanlar, İngilizler, Çinliler, Japonlar...
Siyasetçiler çözüm yerine bahane üretiyor. Bu iktidarla olmaz o iş. Hala yok Afganlar kardeşimiz, yok Suriyeliler ümmet.. Millete masal anlatıyorlar.
Muhalefet de düzgün değil tabii ki. Sadece iktidar değil.
Üçüncüsü ülkeye katma değer katacak insan gelmiyor arkadaşım yük olacak insan geliyor her anlamda bu insanın hangi milletten olduğu önemli değil boş vasıfsız eleman bu ülkeye gelmemeli.
N'apalım hocam? Allah sonumuzu hayırlı eylesin. Doğru düzgün birisinin başa geçip el atması gerekiyor.

Şimdi gençler, gelmelerini istemiyoruz ama onlar da insan. Adamın geçinmesi getekiyor. İyi yaşam istiyor. Mecbur göç ediyorlar. Bizim de elimizde olsa yurt dışına gitmez miydik?

Biz onlara böyle yardım yapacağız, onlar bizim polisimizi yaralayacak bayraklarımızı indirecekler... Afgan olayları Suriye gibi olacak...

Bal gibi ırk olarak ele alırım. Bizim ülkede Arap seviciliği var Çinli seviciliği değil. Anlayın artık bunu Araplar ile bizim medeniyet seviyemiz farklı! Onlar kadına önem vermez! Onlar kadınların araba sürmesine bile daha yeni izin verdi. Afganlar daha da beter. Küçücük çocukları tecavüz ediyorlar kendi ülkesinde adam. Biz çok mu iyiyiz, hayır. Ama bunlar kadar beter değiliz. Aramızda bir kültür çatışması var anlayın bunu. Ayrıca mültecinin yeri mülteci kampıdır!

İş çığırından çıktı bunları tartışmayı bırakmalıyız artık her şey ortada artık dur dememiz lazım.

Hepsini bir tutamazsın. Sorun çıkaranların kovulmasına bir şey demedim zaten.
Bunlar bizde de var. Hatta bir araştırmada ülkemizdeki kadınların çoğu tacize uğramış.

Şimdi gençler, gelmelerini istemiyoruz ama onlar da insan. Adamın geçinmesi getekiyor. İyi yaşam istiyor. Mecbur göç ediyorlar. Bizim de elimizde olsa yurt dışına gitmez miydik?
Onlar daha iyi yaşam istiyor diye benim hayat kalitem düşüp, yaşama şartlarım zorlaşacaksa umrumda bile değil ne istedikleri. Kendi ülkelerine sahip çıkmayı öğrensinler.

Bunlar bizde de var. Hatta bir araştırmada ülkemizdeki kadınların çoğu tacize uğramış.
Yok mu dedim ben? Ama bunlar bizden daha beter. Adamlar hiçbir adap bilmiyor. Ne sofra adabı, ne konuşma adabı hiçbir şey bilmiyorlar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…