10. sınıf alan seçimi nasıl yapılmalı?

Yer
Aksaray
Daha fazla  
Alan seçimi için kağıt dağıtıldı ve müdür yardımcımız sağ olsun hiçbir bilgi vermedi neyin nasıl olacağı ile ilgili. Rehberlik dersi var fakat kar yağışı yüzünden tatil oldu okullar rehberlik dersinin olduğu gün. Ve bilgi alabileceğim birisi de yok maalesef. Maddeler halinde sıralayacağım.

1- 18 saat sınırını doldurduğum sürece istediğim dersleri seçebiliyor muyum? Örnek olarak, temel matematik, ileri matematik ve seçmeli tarih derslerini aynı anda seçebilir miyim?

2- 1. maddenin doğru olmadığını varsayarak, istediğim alan açılmazsa ne olacak?

3- Tercüman olmak istediğim için dil istiyorum fakat açılmama ihtimali yüksek. Açılmazsa, eşit ağırlık mı gitmeliyim sayısal mı?

4- Ders saatlerinin yazdığı kısımda 2 farklı yer var. Örnek olarak, seçmeli birinci yabancı dil (2) 2( X koyacağımız yer) 10 ( X koyacağımız yer). İkisinden birini mi seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil bölümü olan bir okula nakil olmayı dene OBP'n yetiyorsa.

İstediğin alanın açılması için belirli miktarda öğrencinin o alanı seçmesi lazım. Mesela bazı öğrenciler sırf dil bölümü açılsın, dilciler üzülmesin diye dil seçiyorlar ve bölümün açılması için gereken sayı kadar kişi seçince bölüm açılıyor normal bir şekilde ve sonra bu öğrenciler bölümlerini değiştiriyorlar tabii buna arkadaşlarınızı ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Bölümün açılması için gereken sayı en az 10 kişi diye biliyorum.

Benim bildiğim sadece o koyu X olan yerleri seçebiliyoruz, onun dışındakileri seçemiyoruz diye biliyorum. Zaten koyu X olan yerler toplamda 18 saat yapıyor yani tamamlıyor zorunlu derslerle beraber 40 saati.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…