Merhaba, çok yüksek sayılmayan bir puana sahip fen lisesindeyim (yüzde 10'luk dilimle girdim LGS yılımda) 10. sınıfım zaten, 9. sınıfta Online eğitim gorduk çalışmadım. Konu eksiklerim var ve çalışma alışkanlıgım da yok. Ortaokulda iyi öğrenciydim muhabbetlerime girmeyecegim cunku lisede calısmak gerek iyi notlar için bunu biliyorum. Sormak istedigim şey eşit agırlıj mıyım sayısal mıyım anlayamıyorum hangisini seçmeliyim bilmiyorum kimse coğrafya tarih sevmezken ben 10 saat o iki dersi gormeyi 2 ders matematik kimyaya tercih ederim. Boyle dusunmemin sebebi gercekten sayısalım kotu mu yoksa dogru duzgun ders çalışmayıp kolayıma gelen cografya tarih gibi sozellerde iyiym diye mi bubu soyluyorum bilmiyorum mat neyse EA seçsem de yapmak zorundayım extra çaba harcarım hallederim peki ya fen dersleri? Calıssam yapabilirim belki ama calısmak zevk vermiyor sozel dersler kadar. Butun bunlara ragmen ilgimi ceken meslek gruplarının cogu sayısalda. Ne yapmalıyım? İstedigim meslege gore mi yoksa yetenegime gore mi secmeliyim? Eger eşit seçersen fen lisesinden nakil alip niteliksiz ama guzel bir Anadolu'ta geçeceğim. EA seçecek olursam 11. sınıfa kalsın istemiyorum nakil işleri. Bu yuzden hep bunu dusunuyorum canımı sıkmaya basladı karar vermek istiyorum artık.
Uzun yazdım kusura bakmayın ailem ve arkadaslarim dısında tarafsız cevap verecek birilerine ihtiyacım vardı. Bu siteye yeni kaydoldum yani acemiyim gormezden gelin bir hatam varsa.
Ekleme yapayım.
Fizik 51 (sınav bence kolaydı ama calısmadım, calısmadan kolay olduğu belli oluyordu.)
Kimya 70.
Mat 37.