10. sınıf çok zor

Daha 10.sınıfsın geçen sene bende bazı sayısal konularda biraz zorlanıyordum fakat 11 e geçince ne kadar kolay olduğunu farkettim. Zaten bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan iyi bir fizik ve matematik bilgisine ihtiyacın var. Yani çalışırsan yapamayacağın bişey yok seneye bu konuların ne kadar kolay olduğunu farkedeceksin.

Bence kafana çok takma. Çok taktığın konular da aslında öyle zor konular değil oturup öğrenme hızına bağlı ortalama 1 saat falan oturup çalışırsan anlarsın. Bende de oluyor öyle kafama takılan konuyu oturuyorum 15 dakikada hallediyorum sonra kafama da takılmıyor.

Vallahi ben 11'im 10'da dediğiniz hiçbir konuyu hatırlamıyorum ben meslek falansanız rahat geçersiniz kimyayı zaten bırakmıyorlar, Anadolu ise geçmiş olsun.
Anadolu hocam. Dersten kalmam diye düşünüyorum. Yks için düşünüyorum kimyayı.

Napmayı düşünüyorsunuz hocam. Baba mesleği falan mı var?
Baba mesleği deseniz boş hocam. Tekstil ile uğraşıyor babam, benimde tekstil'e ilgim yok, elektriğe var. Ya bu ülke de kalıp elektrikçi olacağım yada Allah nasip ederse yurt dışına gideceğim. İki seçeneğim var.

Her türlü geçersin, boş ver. Hayatımda neredeyse 1 kez bile ciddi ders çalıştığım olmadı. Ortalamam 63-65 altına hiç inmedi. Düşüncen varsa şimdiden üniversite sınavına hazırlanmaya başla.

Anlamadığın konularla alakalı videolar izleyip peşine soru çözmeni öneririm. Yapamadığınız soruların video çözümüne de mutlaka bakın hocam.

Hocam aynısını uyguluyorum. Çözümü izleyince anliyorum. Bir de yapamadigimiz soruları kesip bir deftere yapıştırmak faydalı olur mu?

Kanka çok kasma akışta kal.

Tam tersi. Biyoloji, coğrafya, edebiyat ful ezber. Seni zorlayan şey kimya ve matematik. İlk konudan başla. Konu anlatımı izle sonra da kolay soruları çöz. Anlayınca zor testler çöz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…