Merhaba abilerim ablalarım. Daha önce 10'a gecmeden önce buna benzer bir konu açmıştım. Fakat 10.sınıfın başında olmama rağmen kimya beni çok zorluyor. Katlı oranlar ve sabit oran ile ilgili soruların hiçbirini doğru düzgün yapamıyorum. Bu da benim moralimi çok bozuyor. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum bunun içinde çok çabalıyorum ama kimya hiç olmuyor. Matematik kısmında ise kombinasyon beni çok zorladı. Kombinasyon dışında diğer konulardada iyi değilim ama kötüde değilim orta seviye. Konuyu anliyorum ama sorulara gelince yapamıyorum. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir? Bugün kafamda artık 10 da böyleysem 11 ve 12 de ne yapacağım diye sorular oluşmaya başladı. Çok tedirgin oluyorum.
Daha 10.sınıfsın geçen sene bende bazı sayısal konularda biraz zorlanıyordum fakat 11 e geçince ne kadar kolay olduğunu farkettim. Zaten bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan iyi bir fizik ve matematik bilgisine ihtiyacın var. Yani çalışırsan yapamayacağın bişey yok seneye bu konuların ne kadar kolay olduğunu farkedeceksin.
Bence kafana çok takma. Çok taktığın konular da aslında öyle zor konular değil oturup öğrenme hızına bağlı ortalama 1 saat falan oturup çalışırsan anlarsın. Bende de oluyor öyle kafama takılan konuyu oturuyorum 15 dakikada hallediyorum sonra kafama da takılmıyor.
Sende haklısın 9 matematiğinden sonra 10 matematiğine "Aman Yarabbi" demişsindir. Sana verilecek tek tavsiye çalışmak. Başka sihirli bir şey falan yok.
Vallahi ben 11'im 10'da dediğiniz hiçbir konuyu hatırlamıyorum ben meslek falansanız rahat geçersiniz kimyayı zaten bırakmıyorlar, Anadolu ise geçmiş olsun.
Baba mesleği deseniz boş hocam. Tekstil ile uğraşıyor babam, benimde tekstil'e ilgim yok, elektriğe var. Ya bu ülke de kalıp elektrikçi olacağım yada Allah nasip ederse yurt dışına gideceğim. İki seçeneğim var.
Her türlü geçersin, boş ver. Hayatımda neredeyse 1 kez bile ciddi ders çalıştığım olmadı. Ortalamam 63-65 altına hiç inmedi. Düşüncen varsa şimdiden üniversite sınavına hazırlanmaya başla.
Merhaba abilerim ablalarım. Daha önce 10'a gecmeden önce buna benzer bir konu açmıştım. Fakat 10.sınıfın başında olmama rağmen kimya beni çok zorluyor. Katlı oranlar ve sabit oran ile ilgili soruların hiçbirini doğru düzgün yapamıyorum. Bu da benim moralimi çok bozuyor. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum bunun içinde çok çabalıyorum ama kimya hiç olmuyor. Matematik kısmında ise kombinasyon beni çok zorladı. Kombinasyon dışında diğer konulardada iyi değilim ama kötüde değilim orta seviye. Konuyu anliyorum ama sorulara gelince yapamıyorum. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir? Bugün kafamda artık 10 da böyleysem 11 ve 12 de ne yapacağım diye sorular oluşmaya başladı. Çok tedirgin oluyorum.
Tam tersi. Biyoloji, coğrafya, edebiyat ful ezber. Seni zorlayan şey kimya ve matematik. İlk konudan başla. Konu anlatımı izle sonra da kolay soruları çöz. Anlayınca zor testler çöz.