10. Sınıf devamsızlık silme

xxultrAslanxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar!
10.sınıf ögrencisiyim. 20 gün özürsüz devamsızlıgım oldu. Sildirmem mümkün mü?

10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkın var. 30.5 olduğu an sınıf tekrarı oluyor. Ailen gidecek o 20 gün özürsüz devamsızlığın 10 gününü özürlü olarak geçirecek. Ve bu saatten sonra 10 günden fazla devamsızlık yapamayacaksın. Tabi bu devamsızlık için bile doktor raporuna ihtiyacın olacak.

Gidip söylediğimde mümkün olmadığını söyledi. Sınıfta kalmışsın evladım dedi annemin yanında. Yapacak bişeyim var mı?

Böyle bir şey söyleme hakları yok. Eğer ki özürlü 20, özürsüz 10 olmak üzere 30 günü 0.5 gün bile geçtiysen evet kaldın. Ama 20 gün özürsüz devamsızlık yaptıysan ve özürlü hiç devamsızlığın yoksa, o 20 günün 10 gününü veli dilekçesi ile özürlüye çevirebilirler.

Ancak şöyle bir olay var. Bunu yöneticiler daha iyi biliyor, benim bildiğim kadarıyla sadece son 2 haftada yaptığın özürsüz devamsızlıklar veli dilekçesiyle özürlüye aktarılabiliyor.

Siz elinizden geldiğince konuşun çünkü öğrenciye tanınmış 20+10 toplam 30 gün devamsızlık hakkı var. Gerekirse Milli Eğitim’e kadar git ama sert yapmaya pek hakkın yok çünkü özürsüz hakkın 10 gün, sen 20 yapmışsın. Kural çiğnemişsin aslında ama tölerans gösterilmeyecek bir konu değil.

Endüstri meslek lisesi mezunu olarak bu durumu çok gördüm genelde tek başına gidersen öğrenciyi bu konuda ciddiye almazlar. Geçerli mazeretin olsa dahi ailenle görüşmek isterler onay için bu durumun doğrulu için. Ama mazeretin yoksa yine götürürsün aileni ama ailenin biraz dil dökmesi gerekir. Allah kimseye yaşatmasın ama çok ağlayan anne gördüm müdür yardımcısının kapısında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…