10. sınıf için 1 ay içinde hangi dersler çalışılır?

ffurkan

Centipat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire 7 A715-51G
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 9. sınıf ortalamam 79,6 matematikte problemler ve geometri konuları eksik. Fizikte de bazı konularım eksik. Kimya da periyodik konusu eksik, atom ve moleküller ve diğer konular fena sayılmaz. Biyoloji de organik bileşiklerin son konu alt başlıkları eksik. Türkçem ve diğer sözel derslerim fena sayılmaz iyi, zaten pek zor değiller. Okulların açılmasına yaklaşık 1 ay kaldı. Yarın inşallah problemlerden başlayacağım. Bu 1 ay içinde hangi konu eksiklerimi bitirmeliyim ve 10. sınıfta neler yapmamı tavsiye edersiniz? Hedefim 40k - 50k bilgisayar mühendisliği, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geometri çalış mutlaka, 10.sınıf geometrisini yapamazsın yoksa. Çokgenleri üçgen bilmeden çözemezsin ve zorlanırsın.

Problemler sonra halledilebilir ama geometri sürekli üstüne eklendiği için bitirmelisin. Fizik ve kimya eksiklerini de kapat. Biyoloji aynı şekilde sonradan kapatılabilir bir eksik.

Fonksiyonlar basit fakat ben polinomlardan kalmıştım bence ona bakın.

Fizik olarak da ilk konu zor gelebilir ama diğer konular gayet eğlenceli ve basit.

Fonksiyonlar basit fakat ben polinomlardan kalmıştım bence ona bakın.
Aslında her şey kolay sadece kitap okumanın faydalarını bu dönemlerde alacaksın okuduğunu anlama yani. Sözel bir şekilde halledilir. Ama Sayısal da Ağlarsın.

Çok kasma. Çok kitap oku, ingilizceni çok geliştir, kendini geliştir. Sorunla alakası yokmuş gibi geliyor bunların ama özellikle 11.sınıfıa geçtiğinde artık bunlara vaktin kalmayacak, devamlı ders çalışmak zorunda kalacaksın. Kendini geliştirmezsen de nereyi kazanoırsan kazan önemli değil çünkü boş bir insan olacaksın. Bol bol kaliteli film izle, arada bir kaliteli dizi izle, devamlı kitap oku ki ufkun açılsın. Son bir ayda kendini kasmadan ders çalışabilirsin. Problemlere başla iyi olur ama kasma fazla. Asıl amacın okul açılmadan aşağı yukarı ders çalışma disiplini kazanman ve onu koruman olmalı. Bu yıllar hayatının sonraki iki üç yıllarında bulamayacağın kadar zaman sunuyor sana. İyi değerlendir. 10.sınıfta konuları günü gününe tekrar şeklinde az az çalış. Yaz tatili geldiğinde eksiğin kalmasın. Yazın da TYT Türkçe ve TYT matematik kampları oluyor YouTube'da. Onlara katıl. Ağır gelmezse üzerine geometride ekle. Şahsen ben geometriye başladım ama sonradan bıraktım. Daha sonra bakacağım. 9 ve 10'dan eksiklerim olması sebebiyle TYT çalışmam yavaşladı. Ve hala düzen oturmadı. Üç gün geriden başladığım kampta şu an 15 güne yakın gerideyim ama yine de pes etmedim. Bu yıllarda azar azar çalışarak hedefini çok rahat gerçekleştirirsin. Tek gereken düzen. Şuandan düzenli olursun ileride de çok çalışmana gerek kalmadan hedefini rahatça gerçekleştirirsin. Benim 9'da ortalamam 80'di. Yakınız yani. 10'da ise 90'a çıkardım. OBP'ni yüksek tutmaya bak. Film izlemek, kitap okumak sana zaman kaybı gibi gelebilir ama cidden çok önemliler. Tabii saçma sapan şeyler okuyup izlersen o başka. İstersen ileride yaz yine yardım edeyim. Ve yine istersen kitap, dizi ve film önerisi yapabilirim. İyi çalışmalar.

Geometri çalış mutlaka, 10.sınıf geometrisini yapamazsın yoksa. Çokgenleri üçgen bilmeden çözemezsin ve zorlanırsın.

Evet söylemeyi unuttum. Benim geometriyi bırakma sebebim de temelim olmaması. 9.sınıf geometrisinde eksiğin kalmasın.

O hâlde geometri, cebirsel ifadeler ve diğer derslerdeki eksiklerimi tamamlayayım, teşekkür ederim hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…