Merhabalar Ben 10. sınıf Meslek Lisesi öğrencisiyim Zamanında TEOG'a çalışmadım ve düşük puan aldım şimdi o lise puansız olmuş ama ben gittim sordum dediler ki TEOG puanıyla alıyoruz belki 2 ay sonra sistem değişir.
Sen bu arkadaşlara bakma kal o okulda. Ben 12.sınıf öğrencisiyim, okul full erkek, serseri falan filan ama elinde mesleğin oluyor. Üniversite kazanamazsan elinde işyeri açma, ustalık belgen olur. Meslek olursan kışın 3 gün staj, teknik olursan yazın 1,5 ay staj var. Devlet dairelerine girersen güzel maaş alıyorsun. İyi düşün .
Meslek Lisesi'nin hiçbir anlamı kalmadı dikey geçişi kaldırıldı o yüzden direk Anadolu lisesine geçmeni şiddetle öneriyorum. Bende meslek lisesi mezunuyum ve şuan mezuna kaldım sabahtan akşama kadar ders çalışmak zorundayım. Sana tavsiyem Anadolu ya geçmen olucak hatta maddi durumun iyi ise lise 4 de açık öğretime geç ve kurslara yazıl ve sadece üniversitesi sınavına çalış
Sorun babanda o zaman. Bizim orda herkes işliyor ve meslek sahibi ama senin bunu anlaman zor. Ayrıca kendi ülkenizi başka ülkelerle kıyaslamaktan vazgeçin.
O okulun geçmişine bak ne zaman Anadolu olmuş. Artık her liseye Anadolu ünvanı verir oldular. Bu konuyu okulunun rehber hocasıyla da konuş, sana yolunu nasıl bulman gerektiğini en iyi o gösterir.