10. sınıf öğrencisine alan seçimi tavsiyesi

868757

Picopat
Selam, ben şu an 10.sınıfım ve alan seçimi için kafam karışık. Sayısal veya dil seçmeyi düşünüyorum. Sayısal seçersem yazılımcı olmak istiyorum fakat günde 7-8 saat bilgisayara bakmak da istemiyorum. Başkaysa biyoloji mühendisliği de düşünüyorum ama o kadar hayranı değilim, son çare olarak seçerim. Dil seçmeyi de düşünüyorum. Dilim iyidir ve dil öğrenmek en büyük hobim, ben de bunu mesleğe dönüştürmeyi düşünüyorum. Ama dil seçersem de hangi üniversite bölümünü seçeceğimi karar veremiyorum. Biri yardımcı olabilir mi?

Seninle aynı fikirlerdeydim, ben şuan 11.sınıfım.
Dili bende seçmek istedim ama dili seçerken okuduğun okul faktörü çok önemli, sağlam bir lisede değilde sıradan bir anadolu lisesi ise sadece öğretmenlik yapabiliyorsun çünkü tercümanlığı dili dışardan öğrenmiş veya hazırlıkta öğrenmiş mühendiste yapabiliyor ve sözde gelişen yapay zekayla yapılabileceğini düşünüyorlar ben buna katılmıyorum ama böyle bir ihtimal düşünülüyorsa gerçekleşebilirde demek. Birde akademisyen olmak istersen hukuktaki kadar torpil dönüyor üniversitede tanıdığın yoksa yüzüne bile bakmıyorlar, onun dışında sayısal seçerken lütfen iki kere düşün ve stres/motivasyon yönetimin varsa sayısal seç, bak matematiğe yatkın olmak zorunda değilsin, hedefin olmak zorunda değil, sayısal seçerken sahip olman iki gereken faktör var onlarda disiplin ve stres/motivasyon yönetimi ve sakın matematikten 2-3 soru çözebilince "lan ben bu sınavı yaparım eheehehe" kafasına girme, okuduğun lise nasıl bilmiyorum ama 11 olduğunda bile 25-30 net tyt matematik yapanlar çıkacak sakın motivasyonunu kaybetme, her neyse ne söylersem söyleyeyim iş yine dediğime geliyor, kendine güveniyorsan değil, disiplinin, canın sıkıldığında kendini motive edebildiğin, çok ağır sınavlarda konuları anlamadığın hâlde kaygı veya stres ile başa çıkıp hâlâ ders çalışmaya devam edebildiğin bir zihnin varsa düşünmeden sayısal seç.

Son düzenleme:
Öğretmenlik zaten asla düşünmüyorum, dil ve edebiyat bölümlerinden birini düşünüyorum. Japon veya Kore.

Arkadaşalar size tavsiyem yurt dışına çıkma gibi bir hayaliniz, imkanınız yoksa önü açık bölümlere gitmeniz. Bu bağlamda bakarsak da önü açık bölümler sayısalda daha fazla ama bu tamamen sizin ilgi alanlarınıza bağlı. Unutmayın şimdiki yaptığınız seçimlerinizle 50 yıl geçireceksiniz.

Öğretmenlik zaten asla düşünmüyorum, dil ve edebiyat bölümlerinden birini düşünüyorum. Japon veya Kore.
Kore veya Japon kültürüne meraklı olman çok güzel ve çok önemli AMA hemde bu baya büyük bir ama bu Türkiye şartları altında değer görmez, Kore veya Japon Edebiyatı okursan en fazla yeni çıkan mangaları hemen okursun yada yeni çıkan kpop şarkılarını anlayarak dinlersin, işin şakası bir yana iki dilinde konuşanı 200 milyondan az ki japonlar aşırı asosyal insanlar birde yanlarında ekstradan bir tercüman bulundurmak isteyecekleri çok şüpheli.

Ben bu kültüre meraklı değilim aslında, asya dilleri seçmek iş anlamında daha mantıklı olur diye bunları seçmek istedim. Her dilde yapabilirim aslında. Amerikan, alman, fransız vs. seçsem zaten baya kişi oraları seçiyor.

Ben bu kültüre meraklı değilim aslında, asya dilleri seçmek iş anlamında daha mantıklı olur diye bunları seçmek istedim. Her dilde yapabilirim aslında.
Asya da dil düşünürsen Çince dışında iş yapan bölüm yok ülkede değer gören, onun dışında İngilizce okuma, herkes biliyor falan demeyeceğim herkes bilmiyor bilse ülkenin gelişmişliği böyle olmaz ama yinede İngilizce okuma çünkü dil bölümündeki herkes İng Edb.'na yöneliyor, kendine güvenirsen Avrupa dilleri daha mantıklı yada hazımsızlık duymuyosan Arapça en çok değer gören dil ülkede.

Ayrıca buralardan mezunlar ne iş yapıyor? Ben internette baya araştırdım ama bir şey bulamıyorum. Mesela bir dil ve edebiyattan mezun olduk, ne iş imkanları var?

Ayrıca buralardan mezunlar ne iş yapıyor? Ben internette baya araştırdım ama bir şey bulamıyorum. Mesela bir dil ve edebiyattan mezun olduk, ne iş imkanları var?
İşte sorun bu, ülkede önü açık olmadığı için kimse tercih etmiyor.
Onun dışında Türkiye sınırlarında en fazla tercümanlığını veya öğretmenliğini yapabilirsin. Ha 3-4 dil bilirsin ve ana okuduğun edebiyat bölümündeki ülkeye gidersin orada kesinlikle değerli görülürsün ama Türkiyede yok.

Ülke değiştirmek sorun değil zaten ama o ülkeye gitmek ne işime yarayacak? Mesela Japon Dili okuyup oraya gittim, orada neyi Japonca'ya çevireceğim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…