10. sınıfta 3. dersten kalınca sınıf geçilir mi?

MehmetAlicim

Femtopat
Daha fazla  
10.sınıfım, şu anda 2 dönemin toplamıyla sadece 3 dersten kaldım. Bunlar; matematik, kimya ve medeniyet tarihi.

1.dönem ortalamam: 71.3239
2.dönem ortalamam: 77.1818

9. sınıfta 2 dersten kalmıştım; matematik ve fizik. Ama fiziğin sorumluluğunu hallettim bir tek matematik kaldım.

Bildiğim kadarıyla 3 dersi geçmediğimden sınıfı geçebiliyorum diye biliyorum ama bilmediğim bir sebepten gereksiz bir stres olusuyor.

Bir fikriniz veya bildiginiz varsa eger duymak isterim.

Bir sene içinde 4 veya daha fazla dersten kalırsan sıfır tekrarı yaparsın, toplamda ya da 2 sene içinde 6 dersten kalma hakkın vardı, tam hatırlamıyorum.

Şu anki durumunla sınıfta kalmıyorsun.

10.sınıfım, şu anda 2 dönemin toplamıyla sadece 3 dersten kaldım. Bunlar; matematik, kimya ve medeniyet tarihi.

9. sınıfta 2 dersten kalmıştım; matematik ve fizik. Ama fiziğin sorumluluğunu hallettim bir tek matematik kaldım.

Bildiğim kadarıyla 3 dersi geçmediğimden sınıfı geçebiliyorum diye biliyorum ama bilmediğim bir sebepten gereksiz bir stres olusuyor.

Kalmıyorsun.

Yanlış bilgi: https://www.technopat.net/sosyal/konu/ilkoegretim-ve-ortaoegretim-kurumlari-yoenetmelikleri.3654681/

3 zayıfla sorumlu geçersin önceki senenin zayıflarının önemi yok sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıfı geçersin ama seneye 9'dan sınavın kaldıysa onlar ve bu seneki sorumluluklarınla boğuşursun. Yazın konu eksiklerini kapat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı