10. sınıfta 4 dersten sorumluluğa veya sınıfta kalınır mı?

398708

Hectopat
Geçen dönemi 58 ile kapattim, 4 dersten kaldim; fizik, matematik, biyoloji ve kimya. Biyoloji ve kimya da 2-3 puanla biraktı. 2 dönem şu an sinavlarin çoğu girilmedi ancak 4 dersten tekrar kaldim gibi (1 adet emin değilim). Onlar kimya, fizik ve matematik. Bu üçünden kalsam veya garanti biyolojide bu 4'ünden kalsam ancak dönem ortalamam 50 ve üstü ve 2 adet önemli dersim, yani edebiyat ve yazilim geliştirmem 50'nin üstü olsa (ki 55 - 50) sorumluluğa kalıyor muyum veya sinifta kalıyor muyum?

Son düzenleme:
Bahsettiğin durumda herhangi bir sorumluluğa kalmıyorsun.
Genel ortalaman 50 veya üzeri ve baraj derslerden geçiyorsun.

Teşekkür ederim bir sorum daha olacak. Bu konuda birazcik bilgisizim kusura bakamayın.

Soruma gelirsek.
Bu kalma veya sorumluluğa kalma neye göre belirleniyor? Yani bir kotası var mı?

Mesela örnek vereyim 6 dersten kalirsam ancak bahsetiğim şeyleri yerine getirir isem sorumluluğa giriyor muyum mesela?

Önce genel ortalamaya bakılıyor. Baraj ders okula göre çoğul olabilir, aynı durum geçerli.
  • 50 veya üzeri ise baraj derse bakılıyor.
    • Baraj dersten geçiliyorsa sınıf geçiliyor.
    • Baraj dersten kalınıyorsa baraj dersten sorumlu olarak sınıf geçiliyor.
  • 50'nin altındaysa toplamda kalınan ders sayısına bakılıyor.
    • 3 veya daha az ise o derslerden sorumlu olarak geçiliyor.
    • 3'ten fazla ise sınıf tekrarı.
Buna ek olarak toplam aktif sorumluluk adedi 6'dan fazla oluyorsa yine sınıf tekrarı.

Aktif sorumluluk derken orayi bir tek anlayamadim bir önceki kaldiğimiz ancak ortalama ile geçtiğimiz mi yoksa direk kaldiğimiz eokulldaki sorumluluklar kismindaki sorumluluklar mi?

Kendiniz de diyorsunuz. Ortalama ile geçtiğim diye. Neden onlara sorumluluk diyeyim?
Oradaki olay şöyle. 1. sınıfta 3 sorumluluk aldınız. 2 tanesini 2. sınıf başında verdiniz ama 2. sınıfta tekrar 3 tane sorumluluk aldınız. 3. sınıfta 1 tane dahi sorumluluk olsa toplam 7 olmuş oluyor. Ama aktif 5 olmuş oluyor.

Benim anladiğim daha farkliydi şimdi daha iyi anladım aslında benim o olayda anladiğim 9.sinifta 2 dersten kalmiştim ancak toplam ortalama ile geçtim düz geçtim bu dönem şu an 4 dersten kaldim olarak gözüküyor düz geçeceğim sanırım. Düz geçtiklerimizde sayiliyor sandım. Tekrardan kusura bakmayın teşekkür ederim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…