10. sınıfta açık öğretime geçilir mi?

Kendi işimizi öğrenmek istiyorum yanında da spor yapıp ingilizcemi geliştirme hedefim var (neredeyse sohbet edecek kadar ingilizcem var diyebilirim). Fakat büyük konuşmak da istemiyorum ama okuldan dolayı kendimi test de edemiyorum ayrıca okul da çok uykum vs gelmeye başladı bu sıralar.

Hocam her gün 19.00 gibi okuldan geliyorsanız işiniz gerçekten zormuş. Ben 3 civarı çıkıyorum yine vaktim oluyor ama sizin daha az oluyordur. Hocam ingilizceyi öğrenmek için yaz tatilinde çeşitli YouTube kanallarına göz atabilirsiniz.

Hocam normalde 4:40'da çıkmam gerekiyor okuldan fakat bugün ek çalışma saati koymuşlar o yüzden 5:30'da çıkıcakmışız sanırım artık. Ayrıca otobüs vs. bekleyince en az 6:00'yı buluyor diyebilirim 6:30'da olabilir. Bugün 7:00'de gelmemin sebebi babamın almış olması.

Ayrıca siz açığa geçmeyi düşünüyor musunuz şuanlık?

İngilizce Üniversite hazırlıkta öğrenilebilir. Çok kafaya takmaya gerek yok.

Spor derken, fitness mı? Yoksa profesyonel uğraşmak istediğiniz bir spor dalı var mı? Fitness ise o da kafaya takılacak bir şey değil. İlla ki bir şekilde okulla beraber yürütülebilir.

Kendi işiniz nedir tam olarak? Öğrenmesi zor ise ve "İleride ben bu işle uğraşmak istiyorum." diyorsanız ona vakit ayırmak mantıklı olabilir.

Hocam sanayide makinelerimiz var CNC onlara parça vs. işletiyoruz ve kazandığımız paradan dolayı başkasının altında çalışma isteğim pek yok gibi. Ve ayrıca bahsettiğim Fitness çünkü okulda acıkıyorum yemek yiyorum evde de direk uykum geliyor okuldan gelince kilo alıyorum. Ayrıca üniversiteye kadar okursam hayatım boşa harcanır gibi hissediyorum sizce eğer o meslek yapılmayacaksa okunur mu üniversite?

Hocam istiyorum, fakat disiplinsiz olduğumu da biliyorum . Hedefim disiplin bakımından kendimi düzeltip 12. sınıfta açığa geçmek.
Okulda dersleri pek takmıyorsan geçmen daha mantıklı olmaz mı?

ben geçmeyi düşünüyorum okulda 9 saat vakit geçirdikten sonra bir de evde ders çalışıp, resim ödevi tamamlamaya çalışmak saçma geliyor.

Dünya'nın binbir türlü hali var. O yüzden ek bir mesleğiniz olması iyi olur. Kolunuzda dursun altın bilezik misali. O yüzden derslere önem verip vaktinizi verimli geçirdiğiniz sürece açıköğretim bence mantıksız görünmüyor.

Okulda dersleri pek takmıyorsan geçmen daha mantıklı olmaz mı?

Dersleri takmıyorum değil, hocaları sevmiyorum. Gerçekten mesleğini rezalet yapan hocalar var ve konuları zor anlıyorum, evde tamamlıyorum. Ayrıca milletin küpesine, saçına karışmalarına sinir oluyorum. Okulda sanki her şey mükemmel, milletin tipine laf ediyorlar. Telefonlarda yasak, arkadaşlar olmasa inanılmaz sıkıcı olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…