10. sınıfta çoğu kişi kaldıktan sonra sınıflar birleşecek mi?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar 10.sınıfa geçtim ve sınıfımızdaki çoğu kaldı. Sınıflar acaba birleşecek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
10. sınıfta sınıfın çoğu nasıl kalıyor bilmediğimden soruyorum, böyle bir şey mümkün mü cidden? Fen lisesinde okuduğumdan bilgim yok bu konularda.

10. sınıfta sınıfın çoğu nasıl kalıyor bilmediğimden soruyorum, böyle bir şey mümkün mü cidden? Fen lisesinde okuduğumdan bilgim yok bu konularda.
Benim hatam çok özür dilerim. 10'a geçtim.

Hocam ben af bekliyorum. Çünkü kontenjanlari gelen ogrenciler ve nakiller degil sinifta kalanlar doldurdu.
Af unutun. Bu arada cidden kalanlar doldurdu çok saçma ve karısık oldu.

Şu anlık bu mevzu pek konuşulmuyor ama bazı okullarda çok fazla kalan oldu, bir düzenleme gelebilir. Kalma mevzusunun olması ise iyi oldu, okul ve dersler hiç ciddiye alınmıyordu, bu biraz işe yarar. Mesela geçen dönem 9. sınıfların dersine giriyordum, 3-4 kişi ders dinleyip kalan 30-35 kişi dersten başka her işle uğraşıyordu, 10-11 zayıfı olup veli toplantısında "benim çocuğum çok başarılıydı öğretmenler anlatamıyormuş" diye savunulan çocuklar bile vardı, yani çocuğu 25-28 ortalama yapıyor çocukta suç bulmak yerine öğretmende suç buluyorlar o sınıftan 30 kişi kaldı, gayet de hak ettiler. Ama yeni gelecek 9'lara kontenjan kalmayacak orası problemli.

Kontenjanlar ortaya çıktı. Yüksek puanlı okulda kontenjan olmadı one üzüldüm. Hala ortaokul OBP bakıyorlarmış.

Kalma iyiki geldi. Okumayanlar kaldı ve okulu bıraktı. 9lara kontenjan kalmazsa ne olacak okumayacaklar Galiba. Bide hocam öğretmen misiniz?

Çalışmayan gene çalışmaz sınıfta kalır hocam gerçi notları da şişiriyor çoğu hoca hala nasıl kalınıyor büyük bir çaba gerek herhalde.

Evet öğretmenim. Zorunlu eğitimin özellikle de liselerde okulla alakası olmayan, dersleri sabote eden, öğretmen ve öğrencileri rahatsız eden çocukların zorla okulda tutulmasını saçma buluyorum ve eğer bu sistem sebebiyle okulları bırakırsalar okullarda eğitim kalitesi artacağından dolayı sevinirim. Çakmakla sıraya ismini yazan veya tuvalette kapıları tekmeleyip parçalayan tipleri zorla okulda tutmaya gerek yok, bu kalma mevzusunda da ilk onlar dökülürler zaten.

Çalışmayan gene çalışmaz sınıfta kalır hocam gerçi notları da şişiriyor çoğu hoca hala nasıl kalınıyor büyük bir çaba gerek herhalde.

Evet o not şişirenleri ben de anlamıyorum. Hatta hiç abartmıyorum, bir öğrenci vardı, geçen yıl da tekrara kalmış, bu yılın başında da daha ilk 1 ayda 10 tane tutanak yemiş, o kadar rezalet bir çocuktu ki anlatmaya kalksam kitap yazılır BUNA90-100 veren hocalar vardı, müdür yardımcısı wp grubuna yazıp sitem etmişti, "böylelerine hangi mantıkla 100 veriyorsunuz?" diye biraz kızmıştı, adam haklıydı çünkü öğrenci normalde hiçbir dersten 30 üzeri almayacak birisi ama birkaç tane iyi not olunca ailesi idareye baskı yapıp 'Benim çocuğum o kadar da kötü değil' demek için bunu referans gösteriyor. Bunu nedense beden, müzik ve din öğretmenleri çok yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…