10. Sınıfta İngilizce Öğrenmek

BerkayPAT

Megapat
10. Sınıfa geçtim herhangi bir kursa gitme imkanim yok ve ingilizcemi hem ilerisi için hemde hobi olsun diye geliştirmek istiyorum. Nerden başlanır önereceğiniz bir kitap vs.var mı? Dizi filmi ingilizce izle dışında tavsiye verirseniz sevinirim çünkü hiç bir şey anlamıyorum ondan.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce sözlük oku. Bildiğin açıp kelimelere bak ve bunu her gün yap bir süre sonra anlamaya başlayacaksın. Öğrendiğini anlamak için İngilizce çizgi roman, manga vb. şeyler oku.

Cümlenin nasıl kurulduğu hakkında hiçbir fikrin yoksa ilk önce temel gramer kitabı alarak başlayabilirsin. Elektronik cihazlarını, sosyal medya hesaplarını İngilizce olarak ayarla. Kelime öğrenmeye katkısı olur.

Dizileri ve filmleri tam olarak İngilizce izlememen gerekir zaten başlangıçta. Hiçbir şey anlamaman normal. Seslendirme İngilizce, alt yazı ise Türkçe şeklinde izlemeye başlayabilirsin.

4 yıllık bir bölümde üniversite öğrencisi isen Work and Travel programına katılabilirsin. Yurt dışı imkanı yoksa sosyal medyadan yabancı arkadaş edinip sohbet etmeye çalışabilirsin.

Lise 2'de bunları uygulamaya başlaman üniversite döneminde sana çok kolaylık sağlar. Bol bol dediğim şekilde dizi, film izlesen bile belli bir seviyeye gelebilirsin.

Son düzenleme:
Yanında bir sözlük taşıyıp en basitinden otobüs yolculuklarında bile şöyle açıp bir incelesen kelime hazinen gelişir ama önce yapılması gereken şey sık kullanılan sözcükleri bilmek ki bunun için de internette ufak bir arama yaparak detaylarını öğrenebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…